Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž takmer dva roky vedome šíril HIV. V prípade falošného lekára sa objavili nové skutočnosti
Zdielať na
Krimi

Muž takmer dva roky vedome šíril HIV. V prípade falošného lekára sa objavili nové skutočnosti

BRATISLAVA / Ešte v júli tohto roka vyšetrovateľ obvinil zo zločinu poškodenia zdravia dve osoby, a to 18-ročnú Vanessu P. a 51-ročného Ivana B. Mali ordinovať seniorom rôzne lieky bez toho, aby na to mali odbornú spôsobilosť. Obaja skončili s obvinením.

Práca polície sa ale neskončila a prípad vyšetrovali ďalej. Zisťovali, či sa obvinená Vanessa alebo Ivan nedopustili iného trestného činu. To sa aj pri jednom z dvojice potvrdilo. Ivan je totiž nakazený vírusom HIV. Hrozné na tom je, že infekciu šíril ďalej. "Obvinený mal kontaktovať prostredníctvom internetového portálu rôzne osoby za účelom sexuálneho styku za finančnú odplatu," povedal policajný hovorca v Bratislave Michal Szeiff. 

Išlo o ženy aj mužov v období od roku 2016 až do júla 2018. Koľko ich bolo, nie je známe, ale so všetkými mal na rôznych miestach v rámci Bratislavy nechránený pohlavný styk. Ivan svojich sexuálnych partnerov mal informovať, že je HIV pozitívny. To sa ale nestalo. "Týmto konaním ich úmyselne vydal do nebezpečenstva nákazy vírusom ľudskej imunodeficiencie," dodal Szeiff.

Vyšetrovateľ ho teda navyše obvinil aj zo zločinu ohrozovania týmto vírusom. Ak mu na súde vinu preukážu, za tento trestný čin mu hrozí 7 až 12 rokov za mrežami.

O prípade, ktorý sa spájal s 51-ročným Ivanom informovala TV JOJ v júli. Vyučený kuchár sa vydával za lekára a spolu s 18-ročnou asistentkou Vanessou, upratovačkou, mali klientom opatrovateľského zariadenia v Bratislave podávať lieky injekčne alebo vo forme tabliet či kvapiek. Malo ísť o morfium a rôzne psychiatrické lieky vo veľkých dávkach.Policajti vtedy urobili raziu v priestoroch zariadenia a 24 klientov z domova vysťahovali. 

Vanessu aj Ivana policajti vtedy zadržali a skončili s obvinením zo zločinu poškodenia zdravia.

Začiatkom tohto roka sa v Partizánskom objavil muž infikovaný HIV, ktorý sa nechal sexuálne uspokojiť študentom. Nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy