Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sebastiano Vadala na súde priznal vinu, sudca mu udelil peňažný trest
Zdielať na
Krimi

Sebastiano Vadala na súde priznal vinu, sudca mu udelil peňažný trest

Archívna reportáž

TREBIŠOV / Okresný súd v Trebišove sa v utorok zaoberal prípadom Sebastiana Vadalu, ktorý už niečo vyše roka čelí obvineniu z prečinov výtržníctva a nebezpečného vyhrážania. Po udelení trestu sa ale prokurátor odvolal a vec tak postúpi ku krajskému súdu.

Sebastiano sa dostal do problémov v roku 2017. Podľa obvinenia prišiel do areálu kovošrotu na Švermovej ulici v Trebišove, kde mal napadnúť 21-ročného Martina. Mal ho chytiť pod krku a vykričať mu, že je mafián Sebastiano Vadala a Žaneta je jeho frajerka. Od Martina chcel, aby ju nechal na pokoji, inak zabije jeho i rodinu. Spomenúť tiež mal, že má v aute zbraň, uvádza denník Korzár

Na ďalší deň sa mal Sebastiano dopustiť ďalšieho skutku. Podľa obvinenia napadol Martina na parkovisku, mal ho viackrát udrieť do tváre a keď mladík z auta vystúpil, v útoku pokračoval. Skončiť mal až po príchode policajnej hliadky. 

Po zadržaní sa k činu nepriznal a tvrdil, že Martin a Žaneta si vymýšľajú, a to, čo tvrdia sa nestalo. Pri vzatí do väzby následne tvrdil, že ho s talianskou mafiou spájajú neoprávnene. Na súde v utorok ale zmenil postoj a vyhlásil, že je vinný. 

Sudca mu vymeral trest 3000 eur a v prípade marenia náhradný trest 10 mesiacov väzenia. Prokurátor ale navrhoval väzenie. Po vynesení rozsudku sa odvolal a prípad tak skončí na krajskom súde.

Sebastiano sa mediálne zviditeľnil až po tom, ako na jeho brata Antonina vydal benátsky súd európsky a následne aj medzinárodný zatykač. Neskôr ho Slovensko vydalo do Talianska. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy