Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nezvládol zákrutu, nabral plynovú prípojku a vedľa seba mal nepripútaného mladíka. Pri nehode opäť úradoval alkohol
Zdielať na

Nezvládol zákrutu, nabral plynovú prípojku a vedľa seba mal nepripútaného mladíka. Pri nehode opäť úradoval alkohol

ŠIRKOVCE / Ďalší vodič havaroval pod vplyvom alkoholu. Ján z obce Širkovce viezol v aute aj 15-ročného školáka, ktorý nebol ani pripútaný. K nehode došlo priamo v dedine. Vodič pravdepodobne jazdil aj veľmi rýchlo a dokonca hrozil výbuch. Auto poškodilo plynovú prípojku.

Všetky záchranné zložky zasahovali v pondelok večer v obci Širkovce. Vodič tam nezvládol prejazd zákrutou, vyšiel na chodník a narazil do plynovej prípojky, z ktorej začal unikať plyn.

​Poškodil aj časť rodinného domu. Za volantom sedel 44-ročný Ján, vedľa neho 15-ročný tínedžer. Ten nebol pripútaný, pri náraze si rozbil ústa a utrpel ďalšie, našťastie iba povrchové zranenia. Záchranári ho ošetrili a previezli do nemocnice, kde ho ale hospitalizovať nemuseli.

Vodiča odviezli na policajnú stanicu. Pri dychovej skúške totiž policajti zistili, že pred jazdou pil alkohol. Nafúkal takmer 1,5 promile. Muža už obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ale aj z prečinu poškodzovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Hrozí mu až 2-ročné väzenie. Prípad pravdepodobne ukončia v tzv. super rýchlom konaní. Muž by teda svoj trest mohol poznať už v stredu.

​Alkohol premohol aj vodiča, ktorý prevážal 23 ton nákladu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy