Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Explózia v rodinnom dome. Na mieste zasahovali hasiči
Zdielať na

Explózia v rodinnom dome. Na mieste zasahovali hasiči

VEĽKÝ CETÍN / Výbuch plynu ťažko zranil 55-ročného muža. Stalo sa to včera večer v rodinnom dome vo Veľkom Cetíne. Explóziu zrejme spôsobil ohrievač na propán-bután.

K explózii došlo v miestnosti vedľa garáže, v ktorej muž prespával. Práve tam si muž kúril plynovým ohrievačom. Z domu sa ozval večer obrovský výbuch, ktorý vystrašil susedov a utekali na pomoc. "Počuli sme ranu, tak sme tam išli všetci pozrieť, čo sa deje," uviedol sused Alexander Nosák.

Miestnosť horela a všade bolo veľa dymu. Zranený 55-ročný majiteľ sa ešte snažil oheň spolu so susedmi uhasiť. "Bol pri vedomí, lebo ešte pomáhal hasiť. Ja som začal hasiť, lebo som mal práškový hasiaci prístroj," opísal udalosti sused. 

Išlo o takú silnú explóziu, že v dome vybilo okná aj dvere, posunutý je aj múr a porozbíjané sú aj lustre. "Okná sú vonku a statika vyzerá byť dobrá," povedal Alexander Nosák. "Výbuch poškodil aj fasády domova zaparkované vozidlo," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Zraneného Tomáša záchranári previezli s viacerými popáleninami do nemocnice. V dome žil sám a v spodnej miestnosti prebýval hlavne v zime. "Mal to prerobené na také účely, aby nemusel celý dom vykurovať," povedal František Meszároš, starosta obce. 

Podľa predbežných zistení výbuch zrejme spôsobil práve plynový ohrievač, z ktorého unikal plyn. Ten si vraj majiteľ domu kúpil prednedávnom. "On ta, prespával, nie vždy, ale tentokrát tam bol práve a mal pri sebe aj ohrievač," dodal starosta.  

Okolnosti výbuchu sú momentálne v štádiu vyšetrovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy