Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Podnikateľa napadol železnou tyčou. Osemnásobný recidivista už pozná svoj trest
Zdielať na

Podnikateľa napadol železnou tyčou. Osemnásobný recidivista už pozná svoj trest

ZVOLEN / Okresný súd vo Zvolene poslal za mreže na osem rokov 41-ročného recidivistu. Jaroslav sa sudcovi priznal, že minulý rok pred Vianocami napadol a okradol podnikateľa vo Zvolenskej Slatine. Na križovatke v obci nabúral útočník do jeho auta a keď nič netušiaci muž vystúpil, brutálne ho dobil železnou tyčou. Motívom boli peniaze.

Celý incident sa stal krátko pred Vianocami. Nič netušiaci podnikateľ kontroloval svoje prevádzky vo Vígľaši a Zvolenskej Slatine, keď ho začalo prenasledovať vozidlo s útočníkmi. Na križovatke v obci nafingovali nehodu a keď nič netušiaci podnikateľ vystúpil z auta zozadu ho brutálne napadli. "To nie je konanie človeka, nemal v sebe kúsok citu, ľudskosti," uviedla dcéra napadnutého podnikateľa. 

​Železnú tyč držal v rukách 41-ročný Jaroslav, ktorý bol už predtým sedemkrát trestaný za drogy, vlámanie či podvod. Obžalovaný muž na súde povedal, že mu je ľúto čo spravil. "Myslím si, že bol korektný aj postoj prokurátora a aj súdu a reagoval na to adekvátnym spôsobom aj obžalovaný," vyjadril sa obhajca, Emil Vaňko.

K prepadu podnikateľa sa obžalovaný muž priznal, vraj ho ľutuje, sudca mu preto vymeral 8-ročný nepodmienečný trest. "Je pre mňa veľkým zadosťučinením, že sa to objasnilo a chcem poďakovať polícii za prácu," povedala dcéra napadnutého. 

Mužovi pomáhali ďalší dvaja komplici, ich ale budú súdiť v samostatnom procese. Motívom boli peniaze, podnikateľa sledovali a poznali jeho týždenný program. Vedeli kedy chodí po tržbu. Obeť, ktorá sa z ťažkých zranení hlavy liečila dlhé mesiace na procese nechýbala. Podľa dcéry má to najhoršie za sebou, i keď následky zostali. "Otec sa v rámci možností zotavil, ale zostali následky fyzické a aj psychické," dodala dcéra. 

Pozrite si aj nasledujúcu reportáž o mužovi, ktorý tyčou útočil na nakupujúce ženy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy