Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brutálna bitka a lúpež len pre chuť vypiť si
Zdielať na

Brutálna bitka a lúpež len pre chuť vypiť si

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Prepadli nič netušiaceho mladíka, pretože nemali za čo piť. Dvaja muži z Bánoviec nad Bebravou svoju obeť surovo zbili, okradli a peniaze ešte v tú noc minuli. Už na druhý deň sa však ocitli v policajnej cele.

Nemali sa za čo zabávať a tak sa rozhodli pre lúpež. Dvaja mladí muži mali podľa polície prepadnúť iného mladíka. Zrejme si v bare všimli, že má pri sebe viac peňazí. Stalo sa to na sídlisku v Bánovciach nad Bebravou.

Útok páchateľov bol mimoriadne brutálny. Jeden z nich najskôr svoju obeť nečakane udrel hlavou do tváre.

Trvalo to údajne len niekoľko sekúnd. 28-ročný muž sa zrútil k zemi. Útočníci ho mali podľa polície kopať a päsťami udierať do hlavy. Neustále pýtali peniaze.

Hovorca KR PZ v Trenčíne Pavol Kudlička dodáva: "Obvinení v nočných hodinách v Bánovciach fyzicky napadli 28-ročného muža, pričom mu z bundy zobrali peňaženku a mobil a spôsobili mu celkovú škodu vo výške 315 eur."

Dobitému mužovi sa podarilo ujsť do blízkeho baru. Zarážajúce je, že páchatelia ho prenasledovali aj tam a v útoku chceli pokračovať. Zabránil im v tom až esbéeskár.

Zamestnanec baru to opisuje takto: "Tam sa iba oprel a vlastne sa tu schoval, aby ho netĺkli ďalej. Ja som ho nevedel ani spoznať, krvavý bol jak hovado.

Napadnutý muž skončil v nemocnici. Útočníkov už zakrátko zadržali policajti z Bánoviec nad Bebravou. Po obvinení ich eskortovali na okresný súd, ktorý rozhodol, že Patrik aj Lukáš budú stíhaní vo väzbe.

"Vyšetrovateľ z Bánoviec obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvoch mužov vo veku 29 a 30 rokov," dodáva Pavol Kudlička.

Dvojici bude v súdnom procese hroziť trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Lúpežníci často nemajú úctu pred ničím, ani pred pokročilým vekom svojej obete:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy