Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krutá smrť v plameňoch. Zásah hasičov nepomohol
Zdielať na

Krutá smrť v plameňoch. Zásah hasičov nepomohol

KRUŽNO / Malú unimobunku v obci Kružno v piatok zachvátili plamene a hasiči našli v troskách obhorené telo. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o 70-ročného dôchodcu, ktorý v nej býval.

Unimobunka stála na kraji dediny, suseda si požiar všimla už keď z nej šľahali obrovské plamene. Rozsiahly požiar už ale uhasiť nevedeli. Netušili ani to, či je dôchodca vo vnútri. "Pribehla suseda s krikom, že horí. Prišli sme sem, ale zbadal som, že je to už beznádejná situácia. Plamene šľahali do výšky. Ešte som sa snažil kričať, či je vo vnútri," uviedol starosta obce.

​Nezostávalo im nič iné, iba počkať na rimavskosobotských hasičov, ktorí požiar uhasili za veľmi krátku dobu. Unimobunka aj napriek tomu zhorela takmer do tla. Počas zásahu sa žiaľ potvrdili aj najhoršie obavy. "Za chvíľku to bolo zahasené, ale bohužiaľ, už na nedalo človeku pomôcť," povedal starosta. "Po rozobratí obvodových stien sme zistili, že vo vnútri sa nachádza zhorená osoba," informoval Milan Polák, veliteľ zásahu HaZZ Rimavská Sobota. Ide s najväčšou pravdepodobnosťou o 70-ročného Jozefa, ktorý tam býval asi 6 rokov. Pred tým obýval marigontku, tá mu ale tiež zhorela. Z akého dôvodu požiar vypukol, stále vyšetrujú. Na miesto doniesli aj policajného psa, ten ale neoznačil žiadny iniciátor horenia. Úmyselné zapálenie horľavou látkou teda pravdepodobne vylúčia. "Tipujem cigareta. Cigareta najskôr, alebo kachle," povedal starosta. "K požiaru došlo z doposiaľ nezistených príčin, v prípade bola nariadená súdna pitva," dodala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Až 25 hasičov zasahovalo pri požiari. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy