Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôchodkyňu napadol a olúpil 18-ročný mladík. Žena utrpela ťažké zranenia
Zdielať na

Dôchodkyňu napadol a olúpil 18-ročný mladík. Žena utrpela ťažké zranenia

BIEL / Obeťou lúpežného prepadnutia sa stala 68-ročná Mária z obce Biel v okrese Trebišov. Do jej domu sa vlámal 18-ročný mladík. Dôchodkyňu fyzicky napadol a olúpil ju o desiatky eur. Žena sa lieči v nemocnici.

Lupič preskočil oplotenie rodinného domu a po vykopnutí vchodových dvier vošiel do kuchyne. Majiteľku, ktorá žije sama prekvapil v čase, keď sa práve chystala spať. "Niekoľkokrát fyzicky napadol 68-ročnú ženu, ohrozoval ju nožnicami, žiadal od nej peniaze a zlato," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Máriu prepadol v jej vlastnom dome len 18-ročný mladík. Bezbrannú ženu zmlátil až do krvi. "Zvalil ju na zem a potom ju udrel do ľavého oka a krvácala, aj cez nos. Celá zakrvavená, na oko ani nevidela," uviedol sused Bartolomej Nagy. 

Zbitú ženu nechal útočník ležať na zemi a z peňaženky jej odcudzil 105 eur. Cennosti zrejme hľadal aj v ďalších izbách domu. Zostali po ňom totiž vyhádzané zásuvky a obrovský neporiadok. Až po jeho odchode si dôchodkyňa mobilom privolala na pomoc susedov. "Hovorila, aby som preliezol cez vráta, lebo ona nemôže vyjsť, lebo bola napadnutá. Potom prišla sanitka a ju zobrali," dodal Nagy. 

"Poškodená žena pri útoku podľa predbežnej lekárskej správy utrpela ťažké zranenia," povedala Ivanová. Policajtom sa aj za pomoci služobného psa podarilo lupiča v priebehu pár hodín vypátrať a umiestniť ho do policajnej cely. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinil 18-ročného muža z okresu Trebišov," uviedla Ivanová. 

Krajský vyšetrovateľ už spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Vzhľadom na to, že obvinený skutok spáchal na chránenej osobe môže za mrežami stráviť až pätnásť rokov.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy