Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nočná streľba v Bratislave. Polícia strieľala po aute taxislužby
Zdielať na

Nočná streľba v Bratislave. Polícia strieľala po aute taxislužby

BRATISLAVA / Utorkový večer pri nákupnom centre na Pribinovej ulici narušila streľba. Policajti streľbu potvrdili a vyšetrovaním incidentu vodiča a hliadky Mestskej polície sa zaoberajú. Na mieste bol aj reportér TV JOJ Ján Baček.

Mestskí policajti vykonávali v nočných hodinách štandardnú kontrolu v uliciach Bratislavy. Problém nastal, keď chceli skontrolovať taxikára. Podľa oficiálne nepotvrdených informácií vodič taxi služby na výzvy hliadky nereagoval, pričom s vozidlom mal policajtov ohrozovať, na čo jeden z nich použil služobnú zbraň. Po varovných výstreloch do vzduchu mal strieľať aj smerom na vozidlo. "Streľbu zo služobnej zbrane príslušníka mestskej polície môžem potvrdiť. Zbraň bola použitá v súlade so zákonom pri odvracaní útoku na verejného činiteľa," uviedla hovorkyňa mestskej polície v Bratislave Tatiana Kurucová. 

Vyšetrovateľ mal na mieste označených a nájdených deväť nábojníc z čoho sa dá predpokladať, že mestský policajt toľkokrát aj vystrelil. Podľa informácií z miesta nemal byť pri zákroku nikto zranený. Celý priestor bol opáskovaný, na mieste bola desiatka policajtov ako mestských, tak štátnych. "Vecou sa zaoberá príslušný útvar policajného zboru, a tak z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť v tejto súvislosti žiadne informácie," dodala Kurucová. 

Podľa informácií z miesta by nemal byť nikto zranený. "V tejto súvislosti bolo zo strany príslušného útvaru Policajného zboru začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. Obvinenie voči konkrétnej osobe vznesené doposiaľ nebolo. Vyšetrovanie v súčasnej dobe naďalej pokračuje, pričom s prihliadnutím na štádium trestného konania bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Policajti sa v snahe zastaviť vodiča na unikajúcom aute niekedy uchýlia k tomu, že použijú varovné výstrely. Podobne to bolo aj v nasledujúcej reportáži, kedy policajti prenasledovali unikajúceho vodiča z Bratislavy až do Pezinka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy