Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšia tragédia v osade na Spiši. Záhadne zomrelo dvojtýždňové dieťa
Zdielať na

Ďalšia tragédia v osade na Spiši. Záhadne zomrelo dvojtýždňové dieťa

BYSTRANY / Ďalšia tragédia v osade na Spiši. V Bystranoch nadránom zomrelo dvojtýždňové dieťa. Smrť si ho našla v byte mladého páru.

K záhadnej smrti došlo v byte v Bystranoch (okres Spišská Nová Ves).  Rodičia sa ešte nadránom zobudili na plač dvojtýždňového dieťaťa.

Podľa informácii TV JOJ zronený otec ešte poprosil družku, aby ich syna upokojila. Potom opäť zaspali. O niečo neskôr už žena svojho druha budila s tým, že ich novorodeniatko nedýcha. "Vytiekla mu z nosa krv. A vtedy som ja zbadal, že syn je už mŕtvy. Hneď som zavolal záchranku," povedal nešťastný otec Jozef Ziga. 

"U maloletého pacienta boli prítomné jasné známky smrti. Privolaná posádka rýchlej lekárskej pomoci už žiaľ chlapcovi nedokázala pomôcť," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. Lekár tak musel skonštatovať smrť u novorodenca. Prípadom sa už zaoberá polícia. Na miesto prišiel aj obhliadajúci lekár. "Cudzie zavinenie predbežne vylučujem. Jedná sa zrejme o syndróm náhleho úmrtia dojčaťa," povedal obhliadajúci lekár Otto Mizík. Čo presne stálo za smrťou novorodenca určí až nariadená pitva

Podľa osadníkov za posledné 4 roky ide už o niekoľký prípad takejto náhlej smrti dieťaťa v bystrianskej osade.

V piatok v skorých ranných hodinách došlo v osade pri Richnave k obrovskej tragédii. Požiar domu pripravil o život mladú matku a 4 deti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy