Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Milan Lučanský: Riaditeľ NAKA Peter Hraško skončí vo svojej funkcii do konca roka
Zdielať na
Krimi

Milan Lučanský: Riaditeľ NAKA Peter Hraško skončí vo svojej funkcii do konca roka

BRATISLAVA / Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško do konca roka skončí vo funkcii. Informoval o tom Milan Lučanský v relácii Braňa Závodského v rádiu Expres.

"Pánovi Hraškovi som povedal, že je najvyšší čas, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii, čo on svojim spôsobom prijal. Videl, že moja dôvera v jeho osobu padla," povedal Milan Lučanský v rádiu Expres

"Dohodli sme sa sa na takom postupe, že pán Hraško si dá žiadosť na iné pôsobenie v policajnom zbore, doručí mi žiadosť, kde do konca roka ukončí svoje pôsobenie v NAKA," dodal Lučanský. 

Policajný prezident Milan Lučanský uviedol, že na pochybenia prišiel, keď sa dozvedel, v akom štýle bolo vedené vyšetrovanie. "Na základe toho som nariadil kontrolu, ktorou disponujem a na základe tej kontroly som začal disciplinárne konanie," uviedol Lučanský. "Dostal som informácie, ktoré sa nezhodovali so skutočnosťou. Dnes máme hektickú dobu a ja nebudem zisťovať, či niekto oklamal jeho alebo dostal informácie, ktoré sa nezhodovali s tými, ktoré on dal mne," dodal. 

"Je to na ňom, aby si to vyhodnotil, respektíve dal som mu tú možnosť, aby si to sám vyhodnotil. Vzhľadom na to, že som disponoval informáciami, ktoré mi nepripadali férové, tak som naradil kontrolu. Výsledok kontroly poznám a na základe toho som si pána Hraška zavolal," dodal policajný prezident. 

Meno nástupcu

"Napriek tomu, že ešte nebolo ukončené disciplinárne konanie, dohodol som sa s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom o jeho ďalšom pôsobení v Policajnom zbore. Do konca roka mi oznámi miesto v Policajnom zbore, kde by chcel ďalej pracovať. Bude to miesto v inej policajnej zložke ako je Národná kriminálna agentúra. Na funkcii riaditeľa NAKA bude do konca roka 2018. Keďže som dočasný prezident PZ, miesto po ňom neobsadím, nechám to na nového policajného prezidenta. Uvažujem o tom, že poverím riadením NAKA terajšieho zástupcu riaditeľa NAKA, Patrika Juríka," uviedol Milan Lučanský na policajnom facebooku. 

Spor medzi Milan Lučanským a Petrom Hraškom nastal pre anonymné trestné oznámenie na organizátorov pochodov Za slušné Slovensko. Lučanský uviedol, že Peter Hraško mu dal nepresné informácie, ktoré okamžite začal preverovať. Požiadal aj o analýzu. Výsledkom je, že Hraško vo svojej funkcii skončí. 

V stredu Polícia SR na svojom facebooku informovala, že Milan Lučanský začal voči riaditeľovi NAKA disciplinárne konanie. Peter Hraško pre televíziu JOJ uviedol, že sa nebude vyjadrovať až do skončenia disciplinárneho konania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy