Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Bankomat bol nepoškodený, no o 100 000 eur ľahší. Páchateľ je zatiaľ neznámy
Zdielať na

Bankomat bol nepoškodený, no o 100 000 eur ľahší. Páchateľ je zatiaľ neznámy

MICHALOVCE / Policajti vyšetrujú krádež z Michaloviec. Neznámy páchateľ ukradol peniaze z bankomatu, ktorý sa nachádza neďaleko centra mesta. Podľa zistení Televízie JOJ si zlodej prilepšil o vyše 100 000 eur.

Ku krádeži došlo v presne nezistenom čase. Páchateľ si z bankomatu údajne odniesol obrovskú sumu peňazí. Vykradnutý bankomat sa nachádza na prízemí budovy, v ktorej sídli viacero podnikov. Zrejme nikto z okoloidúcich si ale nič podozrivé nevšimol.  

Pracovníci bezpečnostnej služby pravdepodobne zistili, že v bankomate chýbajú peniaze. Privolali preto policajtov, ktorí miesto činu podrobne zdokumentovali. "Môžeme potvrdiť, že došlo k útoku na bankomat v Michalovciach. Rozsah škôd je predmetom zisťovania a vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v tejto chvíli poskytnúť ďalšie informácie," uviedla hovorkyňa ČSOB Anna Jamborová. 

Zlodej vošiel do budovy a zo zadnej strany bankomatu odcudzil peniaze. Akým spôsobom sa mu podarilo vniknúť dovnútra zisťuje polícia. Bankomat totiž nebol na pohľad nijako poškodený. "V súvislosti s uvedeným prípadom začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin krádeže. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie informácie nateraz poskytovať nebudeme," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová. 

Páchateľ sa mal krádežou obohatiť o viac ako stotisíc eur. Pravdepodobne išiel na istotu. Polícia má už zrejme k dispozícii aj záznamy z bezpečnostných kamier, ktoré by zlodeja mohli pomôcť odhaliť.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy