Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Smrť ženy po páde z okna je záhadou. Prehovoril aj muž, u ktorého k tragédii došlo
Zdielať na

Smrť ženy po páde z okna je záhadou. Prehovoril aj muž, u ktorého k tragédii došlo

VEĽKÉ KAPUŠANY / Tragická udalosť, pri ktorej vyhasol život 40-ročnej Anežky z obce Kapušianske Kľačany stále ostáva záhadou. Žena, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva zomrela po páde z okna bytu na štvrtom poschodí. Polícia zadržala jej známeho, ktorý ju videl naposledy živú. Teraz je už ale na slobode.

Anežka bola na návšteve v byte u svojho známeho. Za zatiaľ nezistených okolností zomrela po páde z okna. Jej bezvládne telo ležalo pod oknami paneláka. "Žena po príchode záchranárov nedýchala a nereagovala. Lekár musel konštatovať smrť," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Vyšetrovateľ policajného zboru tak začal v prípade trestné stíhanie pre trestný čin zabitia. 

​S podozrivým, ktorého polícia krátko po skutku zadržala sa nám podarilo rozprávať. Povedal, že Anežku si v osudný deň zavolal k sebe domov. Niečo spolu vypili a došlo aj k intímnostiam. Potom si ľahol spať a myslel si, že žena z jeho bytu medzičasom odišla. O tragédii sa mal dozvedieť až od policajtov.  "V prípade úmrtia 40-ročnej ženy v meste Veľké Kapušany v Michalovskom okrese, ktorá po páde z okna bytu zraneniam podľahla, obhliadajúci lekár na mieste predbežne nevylúčil cudzie zavinenie," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová.  

Podľa svedkov žena visela z okna a rukami sa držala parapetnej dosky. Suseda, ktorá býva o poschodie nižšie sa ju ešte snažila zachrániť. "Snažila sa vyškrabať hore a ona ju chcela chytiť, ale nestihla a spadla," opísala situácia jedna z obyvateliek bytovky. Muž, ktorý ju naposledy videl živú si nedokáže vysvetliť, čo sa mohlo stať. To, žeby mal na jej smrti podiel však rázne odmieta. Tvrdí však, že žena mu počas rozhovoru povedala, že je bez peňazí a nechce dieťa, ktoré čaká. "Možno od neho bolo toto dieťa. Nevieme. Ale tešila sa," vyjadril sa strýko zosnulej. 

Nebohá žena žila v osade spolu so svojimi dvoma malými synmi. Jej príbuzní neveria tomu, že si na život siahla sama. "Nemala žiadne problémy, aby vyskočila z bytovky. Ja si myslím, že ju zabil," pokračoval strýko. "Presnú príčinu smrti určí pitva. Vyšetrovanie udalosti naďalej prebieha," dodala Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy