Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pred sudcu sa postavil 17-krát trestaný mladík. Priateľku nahovoril na samovraždu
Zdielať na

Pred sudcu sa postavil 17-krát trestaný mladík. Priateľku nahovoril na samovraždu

ŽILINA / Sudca žilinského Okresného súdu rozhodoval o tom, či pošle do väzby 25-ročného Filipa zo Žiliny. Tento mladík bol už 17-krát súdne trestaný a sudcovia majú na stole aj ďalšie dva prípady, pri ktorých bol obvinený. A teraz mu pribudlo ešte iné obvinenie, a to za účasť na samovražde jeho 29- ročnej priateľky Jaroslavy.

V paneláku, kde bývali, sme oslovili viacerých ľudí, povedali, že z bytu, kde žil mladý pár bolo často počuť hádky. "Dotyčný je stíhaný pre prečin účasti na samovražde," vyjadrila sa hovorkyňa Krajského súdu Lenka Belavá. 

​Aj v ten osudný deň vraj došlo k ostrému konfliktu a dokonca aj bitke medzi Filipom a Jarkou. Podľa obvinenia potom na balkóne nabádal svoju partnerku na samovraždu. Žiaľ, mladá žena ho nakoniec poslúchla, skočila zo siedmeho poschodia, na mieste zomrela. "Obvinený bol vzatý do väzby, nakoľko existuje obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu, trestu. Dôvodom väzby je aj obava z pokračovania trestnej činnosti," informovala Belavá. 

V čase, keď sa mala odohrať tragédia, mali byť v byte aj ich dve deti. Mladá žena údajne zamkla dvere, aby jej priateľ nešiel znova za kamarátmi.O dievčatká, ktoré prišli o svoju mamu, sa teraz starajú príbuzní z jej strany. Za tento čin hrozí ich otcovi strata slobody na tri roky. 

Pozrite si reportáž o tragickej smrti misionára. Zabil ho izolovaný kmeň:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy