Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena v ôsmom mesiaci tehotenstva zomrela po páde z okna
Zdielať na

Žena v ôsmom mesiaci tehotenstva zomrela po páde z okna

VEĽKÉ KAPUŠANY / Polícia vyšetruje mimoriadne tragickú udalosť, ktorá sa odohrala v jednom z panelákov vo Veľkých Kapušanoch. Žena, ktorá bola podľa príbuzných v ôsmom mesiaci tehotenstva zomrela po páde zo štvrtého poschodia. Polícia pri vyšetrovaní pracuje s dvomi verziami. Jednou z nich je, že Anežku z okna vyhodil jej známy. Po nebohej žene ostali dvaja malí synovia.

Anežka bola včera večer v byte s približne 60-ročným mužom. Bola vraj jednou zo žien, ktoré mu často robili spoločnosť. Suseda, ktorá býva o poschodie nižšie si odrazu z kuchyne všimla ženu, ktorá visí z okna a rukami sa drží parapetnej dosky. Snažila sa ju zo všetkých síl zachrániť, no žiaľ sa jej to už nepodarilo.

"Snažila sa vyškrabať hore a ona ju chcela chytiť, ale nestihla a spadla," opisuje situáciu ďalšia obyvateľka.

"Tehotná bola, už teraz v decembri mala rodiť," hovorí známy nebohej.

Žena spadla z približne 15 metrovej výšky. Po páde na zem utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla.

"Žena po príchode záchranárov nedýchala a nereagovala. Lekár musel konštatovať smrť," hovorí Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov.

"K úmrtiu 40 ročnej ženy došlo za presne nezistených okolností. V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre trestný čin zabitia," vraví hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Do bytu podozrivého muža sa policajti niekoľko minút dobíjali, keďže vraj nevedel nájsť kľúč od dverí. Údajne mal byť opitý.

"Keď vypil, tak mu preskakovalo a mal svoju partiu a to všetci boli opití. Je to dosť smutné, čo sa stalo," hovorí obyvateľ bytovky.

"Osoba podozrivá z uvedeného skutku bola obmedzená na osobnej slobode a umiestnená do cely policajného zaistenia," dodáva Jana Mésarová.

Za akých okolností žena zomrela zisťuje polícia. Kriminalisti na mieste zaisťovali niekoľko hodín stopy. Jednou z možností je, že nebohá žena sa nevedela dostať z bytu kvôli zamknutým dverám a tak sa pokúsila vyjsť cez okno, z ktorého nešťastnou náhodou vypadla. Nedá sa však vylúčiť ani to, že jej k pádu dopomohol zadržaný muž.

"Polícia na prípade intenzívne pracuje, v súčasnosti vykonáva vyšetrovacie úkony smerujúce k náležitému objasneniu udalostí," dodáva Jana Mésarová.

Z balkóna, ktorý nemal zábradlie, vypadla v Kysuckom Novom Meste 38-ročná žena:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy