Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Viackrát súdne trestaní muži stoja opäť pred súdom
Zdielať na

Viackrát súdne trestaní muži stoja opäť pred súdom

BANSKÁ BYSTRICA / Vlani pred Vianocami ich policajti prichytili priamo pri čine. Dvojicu zlodejov prekvapili, keď liezli von oknom zo zvolenskej firmy aj s tisíckami ukradnutých eur. Obaja muži už boli v minulosti súdne trestaní. Jeden z nich za mrežami strávil viac ako 20 rokov života.

Stalo sa to krátko pred vianocami v centre Zvolena. Dvojica Košičanov pricestovala na stredné Slovensko s jediným cieľom. Išlo im o peniaze. Hoci sa im podarilo trezor vo firme otvoriť, útek s poriadnym balíkom peňazí im prekazili policajti.

V batohu, s ktorým chceli utiecť našli policajti 26 tisíc eur. 43-ročný Ján a rovnako starý Dušan tak mali na krku obvinenie z krádeže. Okrem toho zaistili pri prehliadke auta aj náradie, ktoré použili pri otváraní trezora.

Okresný súd vo Zvolene oboch Košičanov odsúdil na niekoľko ročné nepodmienečné tresty, s čím ale obžalovaní muži nesúhlasili a tak prípad skončil na stole senátu krajského súdu.

Súd potvrdil pôvodné tresty, odsedia si tak 6-, a 3-ročné tresty. Súd im navyše nariadil zákaz pobytu v okrese Zvolen, Detva a Krupina po dobu 4 rokov. Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné.

Pozrite si zlodejov, ktorí poslúchli inštrukcie predavača a skončili tak v putách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy