Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kamionista do cieľa už nedorazil. Policajti našli v jeho kabíne otvorené fľaše alkoholu
Zdielať na

Kamionista do cieľa už nedorazil. Policajti našli v jeho kabíne otvorené fľaše alkoholu

DUBOVÉ / V utorok večer mal kamionista v Turci vyložiť 23-tonový náklad, ktorý viezol z Tornale. Pár kilometrov pred cieľom, ho ale našli v kabíne okoloidúci vodiči spať. Dôvodom však nebola únava, ale alkohol, ktorý zrejme vypil buď pred jazdou, alebo počas nej.

Kamionista mal v návese naložených 23 ton a smeroval do obce Budiš. Na korbe vozidla mal naložených 29 paliet minerálnej vody. Jozef prešiel s plne naloženým kamiónom takmer 170 kilometrov a od cieľa ho delilo sotva 4 km. Potom, čo kamión skončil mimo cesty, našli vodiča za volantom spať. Vodiča zmohol alkohol, otvorené fľaše našli policajti aj v kabíne. 

"Štyridsaťročnému vodičovi bola pri dychovej skúške nameraná hodnota 1,39mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte 2,90 stotín promile," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Janka Balogová. Podľa tabuliek polície je to už stav ťažkej opitosti. Vodiča policajti zadržali, zatiaľ ale obvinený nie je. Majiteľ firmy musel vyriešiť čo s kamiónom, hrozilo, že sa prevráti. "Kamión sme dostali na cestu pomocou ťažkej techniky," povedal pracovník odťahovej služby Peter Slobodník. Ťahač s návesom sa ale nedokázal pohnúť, problémom bola takmer prázdna nádrž. "Boli sme pre naftu nakoľko bol zavzdušnený systém, pomohli sme mu naštartovať a fungovalo to," dodal Slobodník. 


Pozrite si reportáž o tragickej nehode, pri ktorej vyhasol jeden ľudský život. Kamión musel urobiť nebezpečný vyhýbací manéver: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy