Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Potešili dcérku psíkom, nasledovalo však desivé sklamanie
Zdielať na

Potešili dcérku psíkom, nasledovalo však desivé sklamanie

MALÝ SLAVKOV / 6-ročnej dcérke splnili veľký sen, no ten sa o pár hodín zmenil na nočnú moru. Hovoríme o rodine Pištovcov z Malého Slavkova. Malá Esterka túžila mať psíka. Rodičia jej ho kúpili. O dva dni však bol nový člen rodiny mŕtvy.

Pán Marek chcel potešiť svoju dcéru psíkom. Našiel na internete inzerát s ponukou predaja malej fenky yorkshira.

Spojil sa s majiteľom, ktorý určil podmienky stretnutia: na stanici v Kraľovanoch. Všetko prebehlo veľmi rýchlo. Vzal 160 eur, podal Marekovi psíka a ubezpečil ho, že je v poriadku.

"Že bol očkovaný, že všetky látky dostal. Som ho popýtal, nech mi dá nejaký občiansky preukaz a on, že to sú osobné údaje, že nemôže. Taký bol narýchlo, že nemá čas," hovorí Marek Pišta.

 No už vo vlaku si Marekova dcérka niečo všimla. "Začala kričať, že po ňom chodia chrobáky," hovorí Marek. No a hrôza pokračovala aj doma.

"Taký bol nevládny, nôžky sa mu podlamovali a sa tak vykrútil," opisuje to podvedená mama Danka Pištová. Pištovci neváhali a rýchlo utekali k veterinárovi.

"Bolo už vo veľmi zlom stave,bolo to stredné až pokročilé dekompenzačné štádium šoku," vraví zverolekár Stanislav Lorencovič. 

Veterinár podal všetku potrebnú liečbu, psíkovi sa už ale nedalo pomôcť. Radosť tak vystriedalo zdesenie - len dva dni po kúpe malá yorkshirka uhynula. Pištovci sú presvedčení o tom, že psík bol chorý a oni boli oklamaní. Stanica i časová tieseň nebola náhoda. Obrátili sa preto na políciu.

 "Na obvodnom oddelení PZ v Kežmarku bolo v tejto veci od poškodeného prijaté oznámenie, toto bolo z dôvodu miestnej príslušnosti odstúpené na obvodné oddelenie v Dolnom Kubíne," hovorí hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník.

Pištovci sa pôvodnému majiteľovi už nevedia dovolať. Ani nám sa to nepodarilo. Jeho meno ani bydlisko nepoznajú, iba číslo jeho mobilu. Varujú preto ostatných, aby sa tiež nestali obeťami predajcov takýchto zvieratiek.

A veterinár radí: "Dôležité je, aby šteniatko bolo odčervené, zaočkované, dobre by bolo, keby bolo kúpené od zodpovedného chovateľa." Psík by mal mať čip a zodpovední chovatelia zvyknú ďalej komunikovať s novými majiteľmi.

Pištovci to šťastie ale nemali. Prišli o peniaze i novú členku rodiny, sú zdesení aj zo správania predajcu - hovoria, že neublížil im, ale ich nevinnej dcérke. Teraz si prajú iba jedno: "Aby sa kontaktoval, nie kvôli nám, ale kvôli našej dcérke. A nech nám, vráti to, čo nás oklamal, viac nič," hovorí pani Danka.

Pozrite si príbeh dievčaťa, ktoré prišlo o svojho maznáčika po chybnom rozhodnutí personálu na palube lietadla:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy