Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri Sládkovičove sa zrazil vlak s autom. Vodič stihol z auta ujsť
Zdielať na
Krimi

Pri Sládkovičove sa zrazil vlak s autom. Vodič stihol z auta ujsť

SLÁDKOVIČOVO / V sobotu ráno okolo ôsmej hodiny sa stala dopravná nehoda, pri ktorej došlo k zrážke vlaku s osobným autom. Podľa informácií TV JOJ vrazilo auto do vozňov. Na miesto prišli aj záchranné zložky.

V aute bol 20-ročný vodič so spolujazdcom. Auto mali podľa informácií TV JOJ požičané od kamarátových rodičov. Podľa polície išli pravdepodobne prirýchlo, nezvládli cestu a vymrštilo ich na koľaje. "Dvadsaťročný vodič na Mercedese nezvládol riadenie a vyšiel mimo cestu až na koľajisko," povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Posádka auta videla blížiaci sa rýchlik, podarilo sa im včas z vozidla vyskočiť. Napriek spomaleniu vlaku došlo k nárazu. Vodič, spolujazdec, rušňovodič ani cestujúci z vlaku sa nezranili. Vodič Mercedesu bol ale v šoku a tak mu zavolali záchranku. 

Hasiči zabezpečili evakuačný autobus, ktorý 154 cestujúcich previezol do najbližšej železničnej stanice Sládkovičovo. Po prešetrení nehody išiel vlak ďalej, pretože náraz nespôsobil škody, ktoré by mu zabránili v jazde. Dĺžka zdržania sa ale vyšplhala na vyše hodinu a pol. 

https://twitter.com/zssk_mimoriadne/status/1063703431502794753

Napriek tomu, že sa vodičovi ani spolujazdcovi nič nestalo, hasiči mladému vodičovi privolali záchranárov. "Vodičovi, nakoľko sa nachádzal v psychickom šoku, bola zavolaná zdravotná záchranná služba, ktorá vykonala základné úkony," povedal riaditeľ záchranárov v Galante Zoltán Tánczos. Policajti alkohol u vodiča nezistili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy