Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bratislavský advokát ide do väzby. Pre nelegálne zamestnávanie cudzincov
Zdielať na

Bratislavský advokát ide do väzby. Pre nelegálne zamestnávanie cudzincov

BRATISLAVA / Okresný súd Bratislava V. zobral do väzby štyroch ľudí pre nelegálne zamestnávanie cudzincov. Je medzi nimi aj advokát Bruno Ž., ktorý v minulosti pracoval ako asistent poslanca.

Bratislavský advokát prišiel popoludní na okresný súd v Petržalke v sprievode ozbrojených kukláčov. Dôvody jeho zadržania polícia tajila. Špekulovalo sa o prípade obchodovania s ľuďmi, prípadne o osobách z cudzích krajín, ktorých pobyt je na Slovensku podozrivý. Z jedného obvineného sa napokon vykľuli hneď štyria. "Mali byť konatelia, spoločníci a vlastníci jednej firmy, cez ktorú nelegálne zamestnávali ľudí z tretích krajín," uviedol sudca Okresného súdu Bratislava V.

"Je to trestný čin podľa paragrafu 356 trestného zákona a hrozí im trestná sadzba 2-8 rokov," dodal sudca. 

Skupinu monitorovali dlhší čas a pri domovej prehliadke našli listinné dôkazy. Verdikt súdu preto nepomohol obmäkčiť ani obhajca. "Všetci sú vo väzbe," uviedol obhajca. "Zistil som dôvody takzvanej preventívnej väzby, obavy z pokračovania v trestnej činnosti," dodal Roman Benedikovič. Tej sa údajne venovali už od roku 2016. Proti rozhodnutiu súdu sa všetci obvinení rozhodli podať sťažnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy