Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zlatníctvo v Banskej Bystrici prepadli maskovaní muži so samopalmi
Zdielať na

Zlatníctvo v Banskej Bystrici prepadli maskovaní muži so samopalmi

BANSKÁ BYSTRICA / Ozbrojený prepad v Banskej Bystrici sa odohral priamo v centre mesta. Do zlatníctva vtrhli muži so samopalmi. Odniesli si všetko, čo im vystrašená zamestnankyňa dala. Muži boli podľa svedkov oblečení v čiernom a s kuklami na hlavách. Po lúpeži ušli na motorke.

Bolo krátko pred záverečnou, keď majiteľka zlatníctva aj s ďalšou zamestnankyňou pomaly predajňu zatvárali. Vystavené zlaté šperky ukladali do trezora, keď ich prekvapili dvaja maskovaní muži s kuklami na hlavách a so samopalmi.Vtrhli do predajne pri banskobystrickom námestí a namierili na ňu samopal. "Jeden vbehol dnu a druhý držal dvere aj so zbraňou v ruke," povedala majiteľka zlatníctva Jana Podobová.

Zrejme mali pri sebe aj rušičku, podľa majiteľky totiž nefungovali mobily, a tak si nemohli zavolať pomoc. Krik, ktorý sa ozýval z predajne ale začul na ulici okoloidúci muž, ktorý volal na políciu. "Keď som šiel okolo, videl som ako chlap v čiernom s kuklou a s čiernou taškou cez rameno kričal na predavačku, asi sa potreboval už dostať von z predajne, nech mu niečo dá, proste krik. Bolo jasné, že sa tam niečo deje," povedal svedok prepadu.

Celé to vraj trvalo sotva päť minút celé. Chlapi vybielili doslova celý trezor, utiekli s taškou plnou zlata a šperkov. "Dvaja muži s automatmi, čiže so samopalmi, vykradli zlatníctvo, vybrali všetko čo balila predavačka, no a potom ušli pravdepodobne na motorke," povedal svedok prepadu. Podľa majiteľky išli na istotu. Zamierili rovno k trezoru. Samopaly mali nabité, je tak obrovským šťastím, že nezačali strieľať, keď sa zamestnankyňa pokúšala tovar brániť a postavila sa mužovi do cesty. Ten ju ale odsotil a zobral si, čo chcel. 

Hoci sa ich ľudia zo zlatníctva pokúšali dostihnúť na aute, motorka sa stratila v uličkách. Polícia už rozbehla vyšetrovanie tejto ozbrojenej lúpeže. Na mieste boli banskobystrickí kriminalisti, technik aj psovod so psom, ktorí hľadali stopy. Páchateľom sa podarilo odniesť si zlato a šperky vo vysokej hodnote, ide o tisícky eur.

Podľa svedkov boli páchatelia vyšší, mali vyšportované postavy a hovorili čistou slovenčinou. Po páchateľoch pátrajú. Polícia hľadá svedkov, ktorí si mohli všimnúť ich pohyb po meste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy