Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajt NAKA mohol po nehode mesiace šoférovať. Ani po 200 dňoch prípad neukončili
Zdielať na

Policajt NAKA mohol po nehode mesiace šoférovať. Ani po 200 dňoch prípad neukončili

BRATISLAVA / Od dopravnej nehody vysoko postaveného policajta, ktorý ju spôsobil pod vplyvom alkoholu, uplynulo už 200 dní. Stalo sa to počas jeho pracovnej doby a v služobnom aute. Jeho policajná kariéra v národnej kriminálnej agentúre sa síce skončila, no zaujímavé okolnosti pokračujú. Celkom jednoznačný prípad totiž stále nie je ukončený.

Nehoda sa stala ešte v apríli. Vysoko postavený funkcionár národnej kriminálnej jednotky neďaleko policajného prezídia nedal prednosť a zrazil sa s mužom. Z policajta bolo cítiť alkohol.

Podľa oficiálnych záznamov, ktoré má naša redakcia k dispozícií, sa policajt krvnej skúške podrobil až po takmer šiestich hodinách. Pri opakovanej skúške po takmer siedmych hodinách mal stále nad jedno promile. Vodičovi v civile by okamžite zobrali vodičák, posadili do cely a postavili pred sudcu. Nič z toho sa nestalo. Svojmu kolegovi dali policajti šancu vytriezvieť. 

Ministerstvo vnútra sa rozhodlo ďalej nezatajovať okolnosti tohto prípadu. V pondelok už priznalo aj zaujímavý dátum, kedy policajtovi zadržali vodičák. Ešte 100 dní po nehode ho mal totiž platný v rukách. Začali sme sa pýtať. Až po 101 dní prišla odpoveď - pracuje sa na tom. Tu je výsledok. "Jurajovi F. bol zadržaný vodičský preukaz 6. septembra a zadržaný bude až do právoplatného rozhodnutia súdu," vyjadrilo sa ministerstvo. Čiže až na 102. deň.

Policajtov predvolali na inšpekciu

Viac ako 3 mesiace po nehode teda mohol legálne šoférovať. Ešte stále pritom nie je vyriešené, čo s policajtmi, ktorí na mieste nepostupovali tak, ako mali a kolegovi dali čas na vytriezvenie. "Prišiel inšpektor, ktorý ich tu sfúkol, že prečo ten dotyčný človek už nie je dávno na krvi," povedal Michal 

Minulý týždeň tak policajtov predvolali na inšpekciu podať vysvetlenie. To sa ale nekonalo. Policajtka má dovolenku a dopravný policajt z miesta nehody už tiež nie je policajtom. Prečo, to sme sa nedozvedeli. Pripomeňme, že takmer 3 mesiace po nehode funkcionára NAKA, ktorý nehodu spôsobil, ho prepustili. Obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Tým sa to ale neskončilo. "V tejto chvíli je obvinený zo spôsobenia väčšej škody na majetku cudzej osoby, a taktiež je v štádiu šetrenia aj možné ublíženie na zdraví, " poznamenal Lazarov 

Niekoľko výsluchov už má za sebou aj Michal. Ten posledný ho prinajmenšom prekvapil. "Potom bol priestor na otázky, tak sa ma jeho advokát opýtal prvú otázku, že aký je môj vzťah k alkoholu, čo ma celkom zaskočilo," povedal. Michal totiž na rozdiel od policajta hneď po nehode fúkal. S nulovým výsledkom. Jeho spolujazdkyňa, teraz už manželka, si následky nesie dodnes.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy