Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V prípade rapera Moma a obžalovaného starostu vypovedala svedkyňa. Súd rozhodol
Zdielať na

V prípade rapera Moma a obžalovaného starostu vypovedala svedkyňa. Súd rozhodol

BRATISLAVA / Na Okresnom súde Bratislava sa v pondelok rozhodovalo v prípade obžalovaného starostu obce Malé Leváre a slovenského rapera prezývaného "Momo". Starosta je obžalovaný z nebezpečného vyhrážania sa hudobníkovi, ku ktorému malo dôjsť začiatkom roka v garáži bratislavského nákupného centra. Pri sebe mal mať aj zbraň.

Na dopoludňajšom hlavnom pojednávaní na Okresnom súde Bratislava IV. sa pojednávalo v prípade obžalovaného starostu obce Malé Leváre, 33- ročného Adriana P. Je obžalovaný z nebezpečného vyhrážania sa známemu slovenskému raperovi Romanovi Grigeľovi nazývaného "Momo". Na súde vypovedala aj žena Petra Š., ktorá bola jediná svedkyňa konfliktu, ktorý sa odohral na parkovisku v podzemnej garáži. "Videla som u obžalovaného v ruke zbraň," uviedla na súde. Svedkyňa ďalej vypovedala, že videla ako sa dvaja muži hádajú. "Jeden rozprával veľmi hlasno, rozhadzoval rukami a opľul toho druhého. Pľuvanec zrejme zasiahol aj mňa na chrbát. Išla som rýchlo preč," opísala situáciu s tým, že keď sa od výťahov obzrela späť, videla ako obžalovaný drží v ruke zbraň hlavňou k zemi.

Hudobník mal podľa jej slov, ešte predtým otvoriť zadné dvere auta a opätovne ich rýchlo zavrieť. Počas slovnej potýčky sa v aute nachádzala aj jeho malá dcéra. Starosta priznáva, že zobral do rúk zbraň a chcel ho len vystrašiť, bola to jeho obrana. Na pojednávaní sa premietal aj videozáznam z incidentu zhotovený priemyselnou kamerou z nákupného centra.

Po vypočutí svedkyne vzniesol súd rozhodnutie."Súd uznal obžalovaného vinným pre prečin nebezpečného vyhrážania na dobu 6 mesiacov podmienečne s odkladom na 12 mesiacov. Obžalovaný sa musí podrobiť probačnému dohľadu, musí sa poškodenému preukázateľne ospravedlniť." Obžalovanému taktiež prepadá strelná zbraň aj so zásobníkom. "Musí sa zároveň podrobiť sociálnemu alebo inému vhodnému programu," rozhodol súd. Obžalovaný sa ale voči rozsudku odvolal, rozsudok Okresného súdu nie je právoplatný. Rozhodovať bude Krajský súd. 

Celý incident vyvolal hádka o parkovanie v známom nákupnom centre v Bratislave. Spevák Momo tam prišiel s dcérou a chcel zaparkovať na mieste vyhradenom pre zákazníkov s deťmi. Na plnom parkovisku videl odstavené auto s vodičom, ku ktorému pristúpil a spýtal sa ho, či je tiež s dieťaťom, pretože ide o vyhradené parkovisko. Vodič mu mal povedať, nech mu ukáže či aj on prišiel s dieťaťom. Raper s vodičom prišiel do konfliktu, začali sa hádať, pričom práve Momo údajne starostu opľul.
 K incidentu došlo ešte vo februári tohto roka. Starosta po víkendových voľbách pritom opäť obhájil funkciu starostu. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy