Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V noci úradoval podpaľač. Auto polial horľavinou a zapálil fakľou
Zdielať na

V noci úradoval podpaľač. Auto polial horľavinou a zapálil fakľou

PRIBENÍK / Neznámy podpaľač úradoval v noci v obci Pribeník. Auto, ktoré bolo zaparkované na dvore rodinného domu polial horľavinou a zapálil fakľou. Oheň sa do príchodu hasičov pokúšal uhasiť majiteľ vozidla, čim zabránil rozšíreniu požiaru na blízko stojace domy. Požiarom sa už zaoberá aj polícia.

Požiar auta vypukol približne po polnoci. Zasahovali pri ňom hasiči z Kráľovského Chlmca. Vozidlo bolo zaparkované na dvore rodinného domu. Jeho majiteľ v čase vypuknutia požiaru spal.

​Oheň spozorovala až jeho manželka, ktorá na pomoc privolala hasičov. Do ich príchodu sa majiteľ pokúšal auto uhasiť za pomoci záhradnej hadice. Rýchlou reakciou zabránil tomu, aby sa oheň nerozšíril na blízko stojace domy. "Začal hneď likvidačné práce za použitia vody zo záhradnej hadice, čím zabránil rozšíreniu požiaru," Marián Kováč, zisťovateľ príčin požiaru.  Požiar sa ale podarilo definitívne uhasiť až privolaným hasičom. Celá predná časť vozidla a tiež aj interiér ľahol popolom. "Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že sa jedná o požiar osobného motorového vozidla. Na likvidáciu sme použili jeden vysokotlakový prúd," informoval veliteľ zásahu HaZZ, Ferdinand Horniak.

Po uhasení požiaru sa pri aute našla fakľa, ktorou páchateľ auto pravdepodobne zapálil. "Príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie neznámou osobou za použitia horľavej kvapaliny a otvoreného ohňa," dodal Marián Kováč. Požiar začali vyšetrovať aj policajti ktorí prišli na miesto spolu so psovodmi. Kriminalistický technik zasa zaistil stopy, ktoré budú podrobené expertíze. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody," dodala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy