Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hasič chcel ohúriť svoju priateľku. Keď nič nehorelo, požiar založil sám
Zdielať na

Hasič chcel ohúriť svoju priateľku. Keď nič nehorelo, požiar založil sám

Zdroj: SDH Horšovský Týn

OSLAVANY / Muž chcel ohúriť svoju priateľku. Ako hasič sa rozhodol, že to urobí spôsobom hasenia požiaru. Keď ale nič nehorelo, rozhodol sa požiar založiť sám. A to nie len jeden. Momentálne je mladík už trestne stíhaný.

Dvadsaťjedenročný mladík chcel ohromiť svoju priateľku tým, že ako hasič jej ukáže, ako vie uhasiť požiar. Muž z mesta Oslavany pri Brne sa rozhodol požiar založiť nakoniec sám. V rozmedzí troch mesiacov založil dva lesné požiare a tri požiare balíkov sena. Spôsobil tak škodu za približne 31-tisíc eur. "Mladík založil prvý požiar len pár dní po tom, čo bol prijatý k dobrovoľným hasičom. V apríli zapálil lesný požiar blízko mesta Oslavany. Už o deň neskôr horelo v tom istom lese ale na inom mieste," uviedol hovorca polície Bohumil Malášek pre Blesk.cz. 

"Vždy bol pripravený zasiahnuť medzi prvými a pri hasení bol veľmi aktívny," poznamenal ďalej Malášek. Mladík so zakladaním požiarov na nejaký čas prestal. V júli sa ale rozhodol v jeho činnosti pokračovať. Myslel si, že už je kľud a za sedem dní stihol tromi ďalšími požiarmi zničiť päť balíkov sena. K zakladaniu požiarov sa mladík nakoniec priznal s tým, že sa chcel predviesť pred novými kolegami ako akčný hasič.

"Taktiež povedal, že skutočne chcel týmto činom urobiť dojem na priateľku. Svojich kolegov ale aj okradol o dve motorkárske kombinézy, prilbu a ďalšie veci, ktoré predal v bazáre. Teraz je mladík stíhaný pre poškodzovanie cudzej veci a z prečinu krádeže," dodal k vyšetrovaniu policajný hovorca. 

Obrovský požiar skládky vypukol aj pri Piešťanoch: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy