Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
K dôchodkyni prišli s debničkou jabĺk. Odišli s jej úsporami
Zdielať na

K dôchodkyni prišli s debničkou jabĺk. Odišli s jej úsporami

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Polícia rieši ďalší prípad okradnutej dôchodkyne. Zlodeji si vyhliadli 86-ročnú starenku z Liptovského Mikuláša. Do jej domu vošli s debničkou plnou jabĺk, mal to byť akože dar od Červeného kríža.

Dôchodkyňu oslovili podvodníci na ulici. Ukázali jej debničku plnú jabĺk a prisľúbili aj 200 eur. Malo ísť o dar od Slovenského Červeného kríža a od samosprávneho kraja pre dôchodcov na prilepšenie. "S dôchodkyňou vošli do rodinného domu a požiadali ju o 300 eur, vraj majú len 500-eurovú bankovku. Dôchodkyňa vošla do spálne a vybrala hotovosť," uviedla policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová. 

V tom okamihu už dvojica presne vedela, čo má robiť. Kým jeden z mužov ženu zabával, druhý jej zo spálne ukradol všetky peniaze aj mobilný telefón. Následne z domu pod zámienkou vyšli a už sa nevrátili. Políciu zalarmovala krátko po krádeži sama dôchodkyňa. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže.

Polícia opätovne vyzýva najmä starších ľudí k opatrnosti a k obozretnosti. Ak si všimnete vo svojom okolí podozrivé, cudzie osoby, neváhajte volať na linku 158.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy