Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž odmietal zliezť z komína. Od hasičov pýtal cigaretu, alkohol a pizzu
Zdielať na

Muž odmietal zliezť z komína. Od hasičov pýtal cigaretu, alkohol a pizzu

ROŽŇAVA / Viac ako 30 metrov vysoký komín a na ňom muž, ktorý odmietal zliezť kým nedostane, čo chce. Od hasičov pýtal cigaretu, alkohol a pizzu. Takto to včera večer vyzeralo v mestskej časti Rožňavy. Svedkovia tvrdia, že mal samovražedné sklony.

Róbert odmietal z komína zliezť dole. Údajne sa tam nevyšplhal po prvýkrát. "Dnes už hore vyšiel, ale triezvy. Teraz opäť je na komíne, ale opitý. Hovoril, že sa chce zabiť," vraví svedok incidentu. 

​Hasiči chceli Róberta dostať na zem pomocou výškovej plošiny. To ale možné nebolo. "Sme nemali dostatočnú nástupnú plochu, aby sme sa vedeli priblížiť do takej výšky,"  hovorí veliteľ zásahu Elemír Kerekes. 

Rozhodli sa teda, že pomocou lán, s ktorými vylezú za mužom, ho aj spustia v podvese na zem. Počas prípravy materiálu sa s ním hasiči rozprávali. Róbert im kládol podmienky. "Že zíde dole ak mu dám cigaretu, alkohol a pizzu," opisoval udalosti hasič. Postupne sa im ale podarilo muža prehovoriť, aby zišiel dole sám. 
Pre Róberta zrejme išlo o pocit adrenalínu. V podobných prípadoch pokiaľ ide o duševne chorého človeka, ale stoja hasičské výjazdy nemalé finančné prostriedky. Róberta previezli do nemocnice záchranári s policajným doprovodom.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade, kedy muž vyliezol na žeriav a chcel skočiť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy