Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Požiar zničil všetko, čo mali. Rodina s deťmi hľadá domov
Zdielať na

Požiar zničil všetko, čo mali. Rodina s deťmi hľadá domov

NIŽNÁ SLANÁ / Desaťčlenná rodina prišla v sobotu večer strechu nad hlavou. Byt, v ktorom bývala vyhorel. V čase požiaru sa v ňom nachádzalo sedem detí spolu s mamou, najmladšie má len 2 roky. Rodina teraz nemá kam ísť, noc strávila u príbuzných.

"Z komína len taká žiara vybuchla a začalo to horieť. Ja som len deti brala a išla som von, všetko som nechala tak," opísala situáciu po vzniku požiaru dcéra majiteľky bytu Iveta Maková. Hasiči z Dobšinej i Rožňavy boli pri požiari v priebehu niekoľkých minút. Počas hasenia museli evakuovať aj obyvateľov paneláka. "Vyviedli sme približne 20 ľudí. Požiarom bola zničená jedna izba úplne a jedna čiastočne," vyjadril sa veliteľ zásahu  Marián Bašták. 

Rodine zhorelo všetko čo mali. So slzami v očiach a s deťmi na rukách beznádejne sledovali ako ich domov pohlcujú plamene. Rodina teraz musí riešiť otázku bývania, nakoľko majú aj sedem detí. 

V priebehu jedného týždňa zasahovali hasiči v týchto miestach už po tretíkrát.  Pravdepodobnou príčinou všetkých požiarov je manipulácia s otvoreným ohňom. Miestni tu v bytoch kúria všetkým, čo im príde pod ruky.

Oheň zachvátil aj bytovku, kde prišlo o strechu nad hlavou 13 rodín: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy