Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na východe Slovenska sa vykoľajil vlak. Zastavil ho až náraz do stĺpa
Zdielať na

Na východe Slovenska sa vykoľajil vlak. Zastavil ho až náraz do stĺpa

NIŽNÁ HUTKA / Nákladný vlak sa v piatok vykoľajil na východe Slovenska, pri obci Nižná Hutka. Zastavil ho až náraz do stĺpa trakčného vedenia. Rušňovodič, ktorý zostal v kabíne zakliesnený, skončil v nemocnici.

"Ráno o 5:43 vo výhybni Hornád na širokorozchodnej trati došlo k vykoľajeniu nákladného vlaku spoločnosti Cargo Slovakia. Vlak prešiel odchodové návestidlo v polohe Stoj, následne prerazil zarážadlo koľaje a narazil do trakčných podpier," uviedla hovorkyňa železníc Martina Pavlíková.

​Do pár minút dorazili všetky záchranné zložky. 56-ročného rušňovodiča museli zo zdemolovanej kabíny vystrihnúť hasiči, ktorí ho následne odovzdali záchranárom. Tí ho po prvotnom ošetrení previezli do nemocnice. "Pacient podstúpil všetky potrebné vyšetrenia. Podľa výsledkov však nebola potrebná hospitalizácia a tak sme ho prepustili do domácej liečby," uviedla hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková.

V čase nehody sa v blízkosti nachádzal aj ďalší nákladný vlak. Bolo teda šťastím, že sa nezrazili. Vykoľajenie vlaku poškodilo železničnú infraštruktúru. Na miesto ihneď privolali zamestnancov a zabezpečili techniku na čo najrýchlejšie odstránenie škôd. Podľa prvotných odhadov železníc by oprava mala trvať 24 hodín.

Prázdna vlaková súprava išla z Hanisky do Maťoviec. Keďže po širokorozchodnej trati jazdia len nákladné vlaky, nemala nehoda žiadny vplyv na osobnú dopravu. O príčinách vykoľajenia vlaku je zatiaľ predčasné hovoriť. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Pozrite si nedávnu reportáž o prípade, kedy na vlak spadol strom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy