Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Výlet do Popradu sa pre mladú rodinu skončil pekelne. Auto im zhorelo do tla
Zdielať na

Výlet do Popradu sa pre mladú rodinu skončil pekelne. Auto im zhorelo do tla

DONOVALY / Cestovali na výlet do Popradu, kvôli požiaru uviazli na horskom priechode Donovaly. Rodine s dvomi malými deťmi začalo počas jazdy horieť auto. Manželia z dymiaceho sa auta rýchlo vyberali deti sediace na zadných sedadlách. Viac sa urobiť nedalo. Auto za pár minút zhorelo do tla.

"Videl som biely dym a už sa nedalo nič, začalo to horieť," vraví majiteľ auta. Rodina z Pezinka cestovala za kamarátmi do Popradu. Výlet sa ale poriadne skomplikoval na horskom priechode Donovaly. Biely dym valiaci sa spod auta sa v priebehu pár minút zmenil na poriadny oheň. 

Jediné na čo mysleli boli ich dve malé deti, ktoré sedeli na zadných sedadlách. "Keď sme vystúpili, tak sme už videli, že horí odspodu, tak sme vyhádzali veci von a volali hasičom," opisuje udalosť manželka. Rýchlo ich vybrali a odniesli čo najďalej od horiaceho auta.

Na miesto síce okamžite vyrazili banskobystrickí hasiči, no kým sa dostali až na vrchol horského priechodu, z auta šľahali obrovské plamene. "Po príchode na miesto udalosti bolo auto celé v plameňoch. Požiar sme likvidovali pomocou jedného vysokotlakového prúdu," informoval hasič Ján Saktor. 

Požiar si našťastie nevyžiadal žiadne zranenia. A zachrániť sa podarilo aj kufre a osobné veci, ktoré mala mladá rodina zbalené na výlet. Svojim autom ale ďalej cestovať nemohli, neplánovane tak uviazli na Donovaloch. Príčinou požiaru bude zrejme technická porucha.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy