Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Syn, ktorý mal napadnúť svoju matku, už čelí obvineniu. Hospitalizovaný je na psychiatrii
Zdielať na

Syn, ktorý mal napadnúť svoju matku, už čelí obvineniu. Hospitalizovaný je na psychiatrii

SKALICA / Muž, ktorý mal v nedeľu v Skalici vážne zraniť svoju matku už čelí obvineniu. Podozrivý je z vraždy v štádiu pokusu. Päťdesiatšesťročný muž je od zadržania hospitalizovaný na psychiatrii.

Rodinná dráma sa stala v nedeľu 21. októbra v skorých ranných hodinách. Po útoku nožom skončila 77-ročná žena vo vážnom stave v nemocnici. Na tele mala minimálne 40 bodno-rezných poranení. Vyšetrovateľ obvinil 56-ročného muža z pokusu vraždy na chránenej osobe. "Obvinený je podozrivý z úmyselného fyzického útoku na 77-ročnú ženu," povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Medzi ženou a jej synom malo dôjsť najskôr k hádke. Tá sa po chvíli vyhrotila do fyzického napadnutia. Syn mal na matku zaútočiť nožom a brutálne ju dobodať. Pomoc privolali susedia, ktorí nadránom počuli obrovský krik. "Počuli a susedia, tí zavolali policajtov. Keď som išiel do kostola policajti museli vyraziť dvere," uviedli obyvatelia bytovky. 

"V dokonaní skutku mu zabránili policajti obvodného oddelenia a hliadka mestskej polície, ktorí stihli včas vykonať voči útočníkovi služobný zákrok," dodala Linkešová. Žena je po útoku naďalej v kritickom stave v nemocnici. Podľa informácii TV JOJ chcel muž hneď po čine spáchať samovraždu. Zadržali ho ale policajti a následne ho privolaní záchranári spolu s jeho matkou previezli do nemocnice.

Po vznesení obvinenia vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. "Do rozhodnutia súdu zostáva muž v nemocnici za nepretržitého stráženia policajnou hliadkou," povedala Linkešová. Podľa zákona sú trestné sadzby rovnaké v prípade dokonanej vraždy ako aj pri vražde v štádiu pokusu. Mužovi tak hrozí väzenie na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy