Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Náraz smetiarskeho auta sa skončil tragédiou. Na zadnej plošine stál muž
Zdielať na

Náraz smetiarskeho auta sa skončil tragédiou. Na zadnej plošine stál muž

BERNOLÁKOVO / K vážnemu úrazu došlo krátko pred poludním na jednej z ulíc v momente, keď smetiari odnášali odpad. Vodič smetiarskeho auta nešťastnou náhodou pritlačil svojho kolegu o betónový stĺp. Na miesto boli vyslaní aj leteckí záchranári.

V obci Bernolákovo neďaleko Bratislavy došlo k vážnemu úrazu jedného z pracovníkov firmy, ktorá odnáša odpad. Päťdesiatsedemročný muž ostal pritlačený k betónovému stĺpu. Vodič niekoľkotonového smetiarskeho auta cúval z hlavnej cesty do uličky. Vzadu na plošine určenej na to, stál jeho kolega. Počas cúvania si vodič napriek tomu, že priestor monitoruje kamera s výstupom do kabíny šoféra nevšimol, že s vozidlom smeruje do betónového stĺpa. Svoju chybu si uvedomil až po náraze. 

"Muža leteckí záchranári previezli v kritickom stave a v umelom spánku do ružinovskej nemocnice v Bratislave," vyjadrila sa hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Na miesto úrazu prišla aj inšpekcia práce a generálny riaditeľ spoločnosti Peter Krasnec, ktorý vyjadril nad nešťastným incidentom svoju ľútosť: "Je nám úprimne ľúto čo sa dneska stalo. Počkáme si na výsledky vyšetrenia. Stal sa tu pracovný úraz, ktorý je teraz v štádiu riešenia inšpekcie práce, polície a našej spoločnosti."

Po prevoze do nemocnice lekári zistili, že muž mal viaceré poranenia brucha, hrudníka a hlavy. Napriek ich snahe, popoludní svoj boj o život prehral. Informáciu pre TV JOJ dodatočne potvrdil hovorca KR PZ Michal Szeiff. 

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorého pritlačil kombajn:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy