Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Riskantné predbiehanie stálo život nevinného vodiča
Zdielať na

Riskantné predbiehanie stálo život nevinného vodiča

LEHNICE / Riskantné predbiehanie stálo život nevinného vodiča. Na ceste medzi Lehnicami a Štvrtkom na Ostrove sa v sobotu stala tragická nehoda. Zomrel pri nej 67-ročný vodič a zranili sa ďalší traja ľudia.

​Vodič Octavie sa počas predbiehania zrazil s Feliciou, jej 67-ročný vodič čelnú zrážku neprežil. Muž utrpel veľmi vážne zranenia. O jeho život bojovali záchranári. Do ich príchodu sa mu snažili pomôcť svedkovia a následne aj posádka hasičov zo Šamorína. "Hasiči okamžite pristúpili k oživovaniu, ale osobu sa nepodarilo zachrániť," informuje riaditeľ OR HaZZ Tibor Čandal.

V autách, ktoré boli na mieste bezprostredne po nehode, bola aj lekárka. Aj ona ako prvá zachraňovala zranených. Medzi nimi aj spolujazdkyňu z Felície. Ďalším zraneným bol spolujazdec z Octavie.

"Následne po ošetrení boli záchranármi transportované dve osoby, ktoré utrpeli poranenia dolnej končatiny hrudníka, do nemocnice s poliklinikou v Dunajskej Strede," povedal hovorca operačného strediska Andrej Hirjak.

Zrážke na úzkej ceste bez krajníc už ani jeden z nich nedokázal zabrániť. Silný náraz odhodil Octaviu do poľa, jej vodič utrpel ľahšie zranenia, ktoré mu záchranári ošetrili na mieste. "Šesťdesiatročný vodič išiel autom Škoda Octavia smerom na obec Lehnice. V úseku, kde je to zakázané, začal predbiehať nákladné vozidlo. Vzápätí došlo k čelnej zrážke s autom Škoda Felicia," vysvetlila hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová. 

U vodiča Octavie policajti požitie alkoholu nezistili. Policajti počas dokumentovania nehody cestu medzi Štvrtkom na ostrove a Lehnicami úplne uzavreli. Vodičov na obchádzkové trasy odkláňali policajné hliadky. Za posledný mesiac hasiči na tomto úseku zasahovali pri viacerých dopravných nehodách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy