Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž mal postrážiť svojho syna. Utíšil ho k smrti
Zdielať na
Krimi

Muž mal postrážiť svojho syna. Utíšil ho k smrti

Zdroj: Facebook- Thames Valley Police

NEWBURY / Muž dostal za natriasanie svojho syna trest vo väzení na minimálne 22 rokov. Štvormesačného chlapca Jacka doslova utriasol k smrti. Tridsaťročný Daniel McLaren ho strážil, kým bola jeho priateľka s rodinou, no jeho utíšenie nezvládol. Chlapec sa pritom už raz na pohotovosť dostal, a to z rovnakého dôvodu.

Tridsaťročný Daniel McLaren, ktorý pracuje ako murár, pôjde do väzenia na minimálne 22 rokov, dostal doživotný trest. Svojho 4-mesačného syna zabil natriasaním. Stalo sa to počas toho, ako ho mal strážiť, kým bola jeho partnerka na rodinnom obede. Muž operátorovi tiesňovej linky povedal, že jeho syn sa zrejme udusil fľaškou, z ktorej pil. Keď na miesto dorazili záchranári, dieťaťu vytekala z nosa a úst biela tekutina. Chlapca okamžite previezli do nemocnice, kde o dva dni neskôr zomrel. 

Muž svojho syna nezvládol utíšiť a triasol s ním tak silno, až mu spôsobil vážne poranenie mozgu. Zistenie skonštatoval súdny lekár po vykonaní pitvy. Policajti prehľadali Danielovu internetovú históriu v telefóne aj v počítači. Zistili, že vyhľadával pojmy ako "vážne príznaky, ktoré by ste u detí nemali nikdy ignorovať, prečo je jazyk môjho dieťaťa bledý, dusenie/ bledosť." Pri výsluchu nič nepopieral a ku všetkému sa priznal. "Jack mal celý život pred sebou," pripomenul mu sudca Andrew Nicol. Obžalovaný mal ale celkovo 21 záznamov v trestnom registri, pričom v dobe vraždy, bol v podmienke. 

"Všetky deti občas plačú a každý rodič by mal mať dostatok skúseností na to, aby takúto situáciu zvládol. To, čo ste urobili vy, je neodpustiteľné," pokračoval sudca. "Triasli ste s ním tak, že mu hlava lietala zo strany na stranu, čo spôsobilo katastrofálne následky," upozornil Nicol. Chlapec mal na mozgu stopy akoby po dvoch rôznych úrazoch. Informácie nasvedčujú tomu, že McLaren svojho syna napadol opakovane. Súd sa počas vyšetrovania dostal aj k materiálom, ktoré jasne dokazovali, že bol v minulosti stíhaní aj za domáce násilie. K celkovému trestu nakoniec dostal ešte 7 rokov. 

Chlapec sa v minulosti už na pohotovosti ocitol, a to z rovnakého dôvodu. Lekári vtedy rodičov upozornili, že triasť dieťaťom naozaj nie je dobrý nápad. 

Pozrite si reportáž o deťoch, ktoré obvinili matku z týrania:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy