Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na Liptove vyčíňajú vykrádači bytov. Šok zažili v jeden deň tri rodiny
Zdielať na

Na Liptove vyčíňajú vykrádači bytov. Šok zažili v jeden deň tri rodiny

LIPTOV / Na Liptove sa množia prípady vykradnutých bytov. Páchatelia lúpia za bieleho dňa, pričom ich zaujímajú len peniaze a šperky. V utorok popoludní zažili šok tri rodiny zo Svätého Kríža.

Z bytu na najvyššom treťom poschodí zmizla Jane okrem šperkov aj finančná hotovosť. Zlodeji sa sem vlámali, kým bola v práci. Rovnaký šok zažili aj jej susedia. "Boli vyhádzané veci z poličiek, zo skríň, vybrakované zásuvky, časť bola otvorená," uviedla nájomníčka Jana Šipeková. 

V Svätom Kríži v utorok vykradli tri byty. Všetko nasvedčuje tomu, že ich má na svedomí ten istý páchateľ. "Majiteľom spôsobil krádežou škodu vo výške viac ako 3 000 eur a poškodením zariadenia škodu vo výške viac ako 230 eur," povedala policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová. 

Zlodeji za sebou nechali hotovú spúšť, hlavným problémom u Jany ale boli rozbité dvere, ktoré sa nedali zatvoriť. Keďže byt patrí obci, nové dvere jej údajne nedovolili kúpiť. "Nebyť priateľa, ktorý mi to aspoň provizórne pošróboval, aby som naozaj nebola s otvorenými dverami po dosť šokovej situácii som sama doma v noci, tak spím s otvorenými dverami a nikoho to nezaujíma," dodala Šipeková. 

Podľa vedenia obce, riešia vzniknutú situáciu tak rýchlo ako sa dá. "Čo sa týka škôd, ktoré boli spôsobené, samozrejme, obec okamžite pristupuje k tomu, aby zakúpila poškodené dvere, poprípade zámky a nájomníkov to nebude stáť nič," uviedol vedúci správy obecného majetku Svätý Kríž Pavol Tomčík. 

V okrese Liptovský Mikuláš nahlásili policajtom len od začiatku októbra deväť vykradnutých bytov. Medzi ľuďmi sa šíria informácie o gruzínskej organizovanej skupine zlodejov, ktorá jazdí na autách s poľskými evidenčnými číslami. "Počula som, že aj v Hrádku, aj v Palúdzkej, že v poslednej dobe je toho viac," uviedla Šipeková. 

"Súčasťou opatrení je aj získavanie informácií a poznatkov od občanov, z tohto dôvodu sa polícia so žiadosťou o spoluprácu obracia aj na verejnosť," povedala Balogová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy