Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Vodiči, ktorí na diaľnici cúvali, už poznajú svoje tresty
Zdielať na
Krimi

VIDEO: Vodiči, ktorí na diaľnici cúvali, už poznajú svoje tresty

HRADEC KRÁLOVÉ / Odmietli stáť v kolóne na diaľnici D11, a preto začali cúvať. Desiatky vodičov tak ohrozili ostatných účastníkov premávky. Polícia po niekoľkých mesiacoch od incidentu rozhodla o trestoch.

"Boli vydané dve rozhodnutia a jeden príkaz, ktorý riešila polícia. Dvom vodičom pripísali sedem bodov a zakázali riadenie motorového vozidla na jeden rok," uviedol hovorca magistrátu Peter Vinklář. Prví dvaja, ktorí s hazardom v podobe cúvania začali, dostali aj pokutu vo výške 10 tisíc korún, čo je takmer 400 eur. "Proti rozhodnutiu sa samozrejme môžu ešte odvolať. Teraz nám ostáva potrestať ešte 10 vodičov, ktorí svoje konanie ešte nevysvetlili," pokračoval hovorca magistrátu. 

Vodiči na diaľnici D11 pri meste Chlumec nad Cidlinou cúvali a otáčali sa, čím porušili pravidlá cestnej premávky. Situáciu zachytili kamery Riaditeľstva diaľníc a ciest ČR. Záznam ale nebol dostatočne kvalitný. Vodičov sa podarilo usvedčiť až vďaka záberom z palubnej kamery kamióna. Polícia musela celkovo vyšetriť 26 vodičov, pričom u časti z nich sa vina nedokázala. Podľa polície nemohli situáciu ovplyvniť, pretože sa ocitli uprostred cúvajúcej kolóny. 

Vodiči odmietli čakať v kolóne na zjazde smer Nové Město, a začali cúvať. "Takmer 30 vodičov vo štvrtok 16. augusta sa rozhodlo si uľahčiť čakanie na D11 za exitom na 68. kilometri v smere na Prahu. Bezohľadne začali cúvať a niektorí sa aj otočili do protismeru," uviedla polícia. Nebezpečné chovanie si všimli pracovníci Riaditeľstva diaľníc a ciest v ČR. Okamžite zaalarmovali políciu, kým sa však hliadky na miesto dostavili, autá boli preč. "Našťastie nedošlo k žiadnej dopravnej nehode, nikto sa nezranil," vyjadril sa hovorca polície Jan Čížkovský  pre Idnes.cz.

Pozrite si reportáž o cestnom pirátovi na diaľnici: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy