Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Počas dovolenky im niekto polial dom neznámou tekutinou. Zápachu sa nevedia zbaviť
Zdielať na

Počas dovolenky im niekto polial dom neznámou tekutinou. Zápachu sa nevedia zbaviť

BARDEJOV / Rodinný dom v Bardejove polial neznámy páchateľ páchnucou tekutinou. Nastriekal ju na fasádu domu. Majitelia boli v tom čase na dovolenke. Keď sa vrátili, čakalo ich poriadne nemilé prekvapenie.

Majiteľ domu nevie, o čo presne ide. Neznámu látku nastriekal páchateľ na fasádu domu, na parapety aj ku vchodu. Ešte aj po pár dňoch sa odtiaľ šíri neznesiteľný zápach. "Strašný smrad, nadýchnete sa, štípu vás oči, bolí vás hlava," uviedol majiteľ domu Ľuboš. 

Majiteľ domu až neskôr keď si pozrel kamerový záznam, zistil, že zápach na jeho dome má zrejme na svedomí neznámy muž. Prišiel zo zadnej časti domu, kde neznámu tekutinu vylial najskôr na dvere a neskôr prešiel okolo domu až ku vchodu. "Mal nejakú tekutinu v sáčku, postavil sa a rozprašoval to," dodal Ľuboš. 

Bezfarebnú, no mimoriadne zapáchajúcu tekutinu sa snažil majiteľ domu zmyť, no neúspešne. Ešte aj po pár dňoch to cítia nielen domáci, ale aj susedia. "My sme najprv mysleli, že to bolo z kanála, ale to bol taký zvláštny zápach, nám to vošlo až do vnútra," uviedla suseda. "Páchateľ týmto konaním poškodil dlažbu aj obklad domu. Majiteľ škodu vyčíslil na 5000 eur," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Policajti odobrali vzorky neznámej látky a zaslali ich na expertízu. V prípade začali trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci, za čo hrozí páchateľovi až ročné väzenie. "Keď mi verejnosť pomôže toho človeka nájsť, viem poskytnúť odmenu," uviedol majiteľ domu Ľuboš. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy