Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zoltána A. obvineného z vraždy Kuciaka súdia aj pre daňovú trestnú činnosť
Zdielať na

Zoltána A. obvineného z vraždy Kuciaka súdia aj pre daňovú trestnú činnosť

BRATISLAVA / V stredu skoro ráno začalo pojednávanie so Zoltánom A. vo veci daňovej trestnej činnosti. Pojednávanie vzbudilo mimoriadny záujem médií aj preto, že Zoltán A. čelí aj obvineniu z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. Pojednávanie ale netrvalo dlho, pre neprítomnosť druhého obžalovaného súd odročili.

Hlavné pojednávanie sprevádzali mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Obžalovaného eskortovali policajti z banskobystrickej väznice, na hlave mal kuklu. K dispozícii bola tlmočníčka do maďarského jazyka. Jeho obhajkyňa sa k prípadu nevyjadrila. Podľa zistení TV JOJ kauza z roku 2012 súvisí s neplatením daní a poistného vo výške 440 000 eur. V tejto súvislosti nebol nikto stíhaný vo väzbe. "Obžaloba bola podaná na Okresný súd Bratislava 5 v auguste 2016, ide o skutok z roku 2012," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Pojednávanie ale odročili na 3. decembra. Na súd sa totiž nedostavil druhý obžalovaný muž v daňovej kauze. Vzhľadom na to, že nedal súhlas na pojednávanie v jeho neprítomnosti, súd musel pojednávanie odročiť. Predsedníčka senátu nevylúčila, že najbližšie požiada o pomoc políciu, aby ho predviedla.

Nedávno rozhodoval Najvyšší súd o tom, či traja zo štyroch obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ostanú vo väzbe. Zoltán A. bol jediný zo štyroch obvinených, ktorý nepodal sťažnosť voči väzbe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy