Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Útočník, ktorý v Michalovciach bodol muža v taxíku, je už obvinený
Zdielať na

Útočník, ktorý v Michalovciach bodol muža v taxíku, je už obvinený

MICHALOVCE / Muž, ktorý v sobotu v Michalovciach podľa obvinenia bodol zákazníka v taxíku, sedí za mrežami. Obeť pritom útočník nepoznal. Pri prevoze do nemocnice zraneniu podľahol.

Útočník, ktorý v sobotu v Michalovciach údajne bodol pasažiera taxíku potom, čo na aute otvoril dvere, je už obvinený. Muži sa navzájom nepoznali. Tomáš, ktorý jeho smrť zavinil, si vraj ani nepamätal, čo spravil. Útočník sa po incidente stratil, po chvíli ho však zadržala hliadka obvodného oddelenia, ktorá si všimla jeho podozrivú jazdu. 

Podozrivá jazda

"Vykonanou dychovou skúškou bola u vodiča zistená prítomnosť alkoholu v dychu v množstve viac ako 1,5 promile. Počas výkonu oprávnenia policajtov v zmysle zákona presvedčiť sa, či podozrivá osoba nemá pri sebe zbraň, boli u podozrivej osoby nájdené 2 nože," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Zaistený nôž bol pravdepodobne vražedná zbraň, ktorou Tomáš bodol svoju obeť do hrude. Polícia ho najskôr obvinila z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, no po pár dňoch mu pribudlo ďalšie vážne obvinenie. "Krajský policajný vyšetrovateľ 30 ročného Tomáša z Michaloviec obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy," dodala Ivanová. 

Žiadna väzba

"Vo veci nebolo realizované väzobné stíhanie, keďže obvinený je v súčasnej dobe vo výkone trestu odňatia slobody. Pred niekoľkými dňami bol totiž právoplatne odsúdený za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a tiež za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky na trest odňatia slobody v trvaní 8 mesiacov. Skutok navyše spáchal v skúšobnej dobe pre iný trestný čin," vysvetlil policajný hovorca Milan Filičko. 

V prípade dokázania viny mu hrozí až 20 rokov za mrežami. 

Tragická noc 

Okolo polnoci prišiel pre zákazníka taxík ku krčme. Muž nasadol, taxík sa išiel pohnúť z miesta, keď sa, podľa slov taxikára, spolujazdcove dvere znenazdajky otvoril a neznámy muž bodol zákazníka do hrude. "Bol to zlomok sekundy. Nastúpil do auta, ja som dal spiatočku, začal som cúvať a ten pribehol a prásk," uviedol taxikár. 

Muž bol po celý čas pri vedomí, keď ho taxikár viezol do nemocnice. Dokonca sám vystúpil z auta, no hneď skolaboval. Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy