Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladá dvojica sa postavila pred sudcu. V Humennom vraj predávali pervitín
Zdielať na

Mladá dvojica sa postavila pred sudcu. V Humennom vraj predávali pervitín

HUMENNÉ / Údajní díleri pervitínu zo Zemplína sa postavili pred sudcu. Polícia ich viní z toho, že od leta minulého roka v Humennom a okolí mali predávať pervitín. Sudca rozhodoval, či budú stíhaní na slobode, alebo väzobne. A v tejto veci padol právoplatný verdikt.

Po osobných prehliadkach a po prezretí auta nasledovala domová prehliadka v Michalovciach. Práve odtiaľ pochádza 28-ročný obvinený.

​Spolu s ním sa pri zadržaní v aute viezla 21-ročná Humenčanka. Expertíza potvrdila, že to, čo policajti našli, bol metamfetamín. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že dvojica mala pervitín predávať najmenej od leta minulého roka, a to v Humennom a okolí.

Obaja skončili v cele policajného zaistenia a o návrhu na väzobné stíhanie rozhodoval sudca. Ten ich oboch poslal za mreže. "Na základe dôvodnej obavy, že by mohli pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených, alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie a tiež že by mohli pokračovať v trestnej činnosti," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Dvojici za zločin drogovej trestnej činnosti hrozí až 10-ročný pobyt za mrežami. Obaja obvinení sa vzdali práva podať sťažnosť. Rozhodnutie sudcu je teda právoplatné. Obaja obvinení putovali rovno za mreže vyšetrovacej väzby.

Pozrite si archívnu reportáž o iných mužoch, ktorých v Humennom zadržali pre drogy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy