Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Dodávku nechal pri hraniciach. Šikovný páchateľ si s ňou poradil
Zdielať na

Dodávku nechal pri hraniciach. Šikovný páchateľ si s ňou poradil

BRATISLAVA / Blízko slovensko - ukrajinskej hranice niekto ukradol dodávku, ktorá bola zaparkovaná vedľa hlavnej cesty. Majiteľ auta tomu najprv nechcel veriť, keďže nejde o žiadne luxusné vozidlo a navyše všetky doklady má u seba. Krádež začala vyšetrovať polícia. Majiteľ dodávky pochádza z Ukrajiny a tvrdí, že dodávku takých rozmerov len ľahko v garáži nezaparkujete.

"Veď tá dodávka sa nedá ani skryť, je veľmi vysoká, zlodej by na ňu potreboval špeciálnu garáž," tvrdí majiteľ ukradnutej dodávky Michal. Takto reagoval potom, ako sa dozvedel, že mu ju na Slovensku niekto ukradol.  Ešte pred pár dňami ju zaparkoval na odstavnej ploche pred hraničným prechodom Slovensko - Ukrajina. "Všetky doklady od auta mám u seba, nechápem načo im bude dodávka," pokračoval. 

Dôvodom boli kolóny a dlhé čakacie doby. Ukrajinský vodič sa rozhodol, že svoje auto nechá na parkovisku a domov sa vráti po vlastných. Keď budú čakacie doby kratšie, mal v pláne vrátiť sa preň. "Zvykol som to takto robiť, keď bolo menej áut pre auto som sa vráti," vysvetlil. "Doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil z odstavnej plochy vedľa hlavnej cesty motorové vozidlo," vyjadril sa hovorca KR PZ Daniel Džobanik.  Konkrétne išlo o červenú dodávku so slovenským evidenčným číslom. Škodu, ktorá vznikla majiteľovi  polícia vyčíslila na 1500 eur. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Pozrite si reportáž o krádeži auta, ktorá sa stala pred pár dňami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy