Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nevinné bábätko sa v Žiline vozí v ukradnutom kočíku
Zdielať na

Nevinné bábätko sa v Žiline vozí v ukradnutom kočíku

ŽILINA / Nevinné bábätko sa po Žiline vozí v ukradnutom kočíku. Z predajne v tomto meste ho totiž v noci zo štvrtka na piatok zobral zatiaľ neznámy páchateľ. Je to jedna z ďalších krádeží, ktorú zaznamenali priemyselné kamery.

Zlodej si svoju korisť zrejme vyhliadol už predtým. "Do priestoru našej predajne vnikol zo zadných priestorov cez únikové dvere," potvrdil Marek Sirota, pracovník predajne.Na záberoch jasne vidieť, ako doslova šprintuje cez celý obchod presne k vytipovanému miestu. Z prvého kočíka vezme vrchnú časť, položí ju na druhý a všetko spolu rýchlo odtiahne preč.

"Doposiaľ neznámy páchateľ mal odcudziť kočík s doplnkami a športovú časť z druhého kočíka," doplnil Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline. "Úplne zbytočne ukradli aj druhú športovú časť, ktorú nepoužijú na tom modeli, ktorý zobral," dodal Sirota. V tomto prípade ale je pre zlodeja nevýhodou, že kočík, ktorý sa mu zapáčil naozaj nie je nepovšimnuteľný. Je to novinka a v Žiline ich teda nebude veľa. A sú na ňom aj určité znaky, podľa ktorých sa dá rozoznať, že je to práve ten kradnutý. Z pochopiteľných dôvodov však pracovníci predajne nevyzradia aké.

"Daný model, ktorý nám bol ukradnutý spolu aj s tou druhou časťou, ktorá mu bude zbytočná nám vznikla škoda do približne dve tisíc eur," tvrdí Sirota.  Ak policajti odhalia tohto človeka, krátka nočná návšteva v obchode môže pre neho znamenať dlhé roky väzenia. Ku krádeži mu totiž priťaží spôsob, akým si otvoril dvere, a to vlámaním. "Páchateľovi v prípade jeho zistenia a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," tvrdí Moravčík.

​Krádež luxusného kočíku vyšetrovali policajti aj v máji:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy