Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V noci chrápal. Dobili ho za to stoličkou
Zdielať na

V noci chrápal. Dobili ho za to stoličkou

HRNČIAROVCE NAD PARNOU / Nigérijčana, ktorý vo svojom bruchu na Slovensko prepašoval kilo kokaínu, brutálne dobil spoluväzeň. Nezhody na cele mali vyvrcholiť neskoro večer. Útočníkom, ktorý udieral svojho soka stoličkou do tváre, mal byť muž, odsúdený za prevádzačstvo.

K incidentu došlo ešte v máji v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou. Podľa zdroja TV JOJ mal cudzinca priamo na cele a počas spánku napadnúť spoluväzeň. Dôvodom útoku malo údajne byť jeho chrápanie. "Dvadsaťročný odsúdený fyzicky napadol 46-ročného spoluodsúdeného a to tak, že ho opakovane udieral päsťami do tváre a zároveň ho udieral aj kovovou stoličkou do oblasti tváre a chrbta," uviedla Katarína Nováková, kancelária GR ZVJS. 

Afroameričana musela po útoku odviezť záchranka. Po ošetrení sa vrátil do väznice. Kam putoval údajný útočník, sme sa nedozvedeli. "Takýmto konaním spôsobil poškodenému viaceré zranenia v oblasti tváre, ramena a chrbta," informovala Katarína Nováková. 

​Prince Ephraim Anyasora z Nigérie priviezol koncom roka 2015 na Slovensko až 105 kapsúl kokaínu. Chytili ho colníci na bratislavskom letisku, kam pricestoval z Madridu. Jeho ďalšia cesta smerovala do Viedne. Drogy, ktoré ukrýval vo svojom tele, mali podľa polície na čiernom trhu hodnotu okolo 100-tisíc eur. Za obchodovanie s nimi dostal na základe dohody s prokurátorom 10 rokov väzenia, hoci mu pôvodne hrozil oveľa vyšší trest.

Prince nebol ani zďaleka jediným Nigérijčanom, ktorý na Slovensko prepašoval drogy. Od roku 2009 urobili colníci na letisku viacero úspešných záťahov. Konečného príjemcu, ktorým bol zrejme nejaký zahraničný gang, sa ale nikdy vypátrať nepodarilo. Viacerí muži, ktorí skončili vo väzení, sa pred súdom bránili, že neovládajú angličtinu a žiadajú tlmočníka do svojho rodného jazyka igbo, ktorým hovorí len málo ľudí. Na základe tejto skutočnosti viacerí z nich žiadali o obnovu konania.

Napadnutý muž by si mal odpykávať trest do roku 2025, na podmienku ho ale môžu prepustiť aj o niekoľko rokov skôr. Údajný útočník si odpykáva štvorročný trest pre prevádzačstvo. Na slobodu sa mohol dostať v roku 2021. "Na základe uvedenej skutočnosti bolo voči útočníkovi začaté trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu, ublíženia na zdraví a výtržníctva, ktoré k dnešnému dňu nebolo ukončené," dodala Nováková.

Vyšetrovanie skutku nemusí byť vôbec jednoduché. Podľa zdroja TV JOJ mali spoluväzni vyšetrovateľovi tvrdiť, že si nič nevšimli.

Násilie v domácnosti tiež nie je výnimkou. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy