Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodič kamióna, ktorý išiel na D1 v protismere, ide na rok do väzenia
Zdielať na

Vodič kamióna, ktorý išiel na D1 v protismere, ide na rok do väzenia

BRATISLAVA / Vodič, ktorý šoféroval kamión v protismere na bratislavskom obchvate D1 a bol opitý, ide na rok do väzenia. Nepodmienečne. Televízii JOJ informáciu potvrdil hovorca krajského súdu v Bratislave, Pavol Adamčiak.

​Okrem toho, bol vodič odsúdený aj na zákaz viezť akékoľvek motorové vozidlo na dobu 5 rokov. Podľa informácii noviny.sk bude vodič umiestnený v nápravnom ústave na výkon trestu s najnižším stupňom stráženia. Rozsudok je právoplatný.

Bratislavský okresný súd rozhodoval v tzv superrýchlom konaní, žalobu na vodiča kamióna podala okresná prokuratúra 2, v piatok. Sudca mal na naštudovanie spisu 38 hodín. Rozhodol však okamžite, ako dostal samotný spis do rúk, potom ako sa s ním bleskovo oboznámil. Rozsudok je aj preto taký, lebo svojím konaním mohol spôsobiť vážnu dopravnú nehodu.

Zablokovaná cesta

Opitý kamionista jazdil v stredu večer v protismere po diaľnici D1 v Bratislave. Policajtov na to upozornili vodiči. "Vďaka občanom, ktorí v takejto situácii správne zareagovali a kontaktovali políciu, mohli policajti promptne prijať opatrenia na jej riešenie," uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. Privolaná hliadka kamión Mercedes Benz spozorovala na úrovni zjazdu na Domkársku ulicu a následne sa presunula cez kruhový objazd do smeru jazdy kamióna.

​Vodič kamióna výzvy na zastavenie nerešpektoval a svojou nebezpečnou jazdou naďalej ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Policajti kamión predbehli a služobným vozidlom mu zablokovali cestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy