Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na koľaji ležala žena. Rušňovodič rýchlik už zastaviť nedokázal
Zdielať na

Na koľaji ležala žena. Rušňovodič rýchlik už zastaviť nedokázal

PEZINOK / Zrážku s vlakom v nedeľu neprežila 47- ročná žena. Nešťastie sa stalo pri Šenkviciach. Ženu zrazil rýchlik smerujúci do hlavného mesta. Pre nehodu meškalo 12 vlakových spojov, samotný rýchlik takmer 4 hodiny.

Krátko pred ôsmou hodinou večer zrazil ženu vlak smerujúci zo Šenkvíc do Pezinka. Rýchliku z Košíc chýbalo do cieľa cesty v Bratislave už iba pár minút. Za Šenkvicami si ale rušňovodič všimol, že na koľajniciach leží osoba otočená bruchom k zemi. Okamžite použil zvukové výstražné znamenie ako aj rýchlo činné brzdenie. Ani tak už ale zrážke nedokázal zabrániť.  "Žena utrpela zrážkou devastačné zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Veronika Slamková. 

Rozbehnutý kolos zastavil až približne po kilometri uprostred poľa. Cestujúci zostali vo vozňoch. Po asi dvoch hodinách sa niektorí rozhodli odísť pešo. Policajti ich bezpečne dostali mimo trať. Tá bola viac ako hodinu úplne uzavretá. Následne sprejazdnili vedľajšiu koľaj. "Po súhlase PZ SR bola povolená obojsmerná doprava po 1. traťovej koľaji s obmedzením rýchlosti vlakov okolo miesta na 10 km/h," uviedli Železnice SR vo svojom stanovisku.  

Rôzne meškanie od 10 do približne 70 minút malo 11 vlakov. Rýchlik, ktorý bol účastníkom nehody dorazil do cieľovej stanice v Bratislave s takmer štvorhodinovým meškaním. Presné okolnosti za akých k zrážke došlo vyšetruje polícia. "Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila," pokračovala Slamková.  

Podľa informácii TV JOJ našli policajti v blízkosti nehody odstavené auto. To údajne patrí nebohej 47- ročnej žene. Pravdepodobne ním prišla k železničnej trati. Či sa následne rozhodla pre samovraždu alebo išlo o nešťastnú náhodu bude známe po skončení policajného vyšetrovania.

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorého zachytil pred pár dňami vlak: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy