Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dílera drog spacifikovali policajti priamo pred očami jeho matky
Zdielať na

Dílera drog spacifikovali policajti priamo pred očami jeho matky

PRIEVIDZA / Tridsaťpäťročnému Jánovi hrozí až 15-ročné väzenie. Prievidzskí kriminalisti u neho našli drogy. Zadržali ho v momente, keď chcel ísť pervitín predávať narkomanom. V týchto chvíľach už sedí v Ilavskej väznici.

Jána priviezla do Prievidze jeho mama. Len čo vystúpil z auta, vrhli sa na neho prievidzskí kriminalisti.  Akcia mala krycí názov Janko. Policajti ho sledovali niekoľko mesiacov. Keď zistili, kedy pôjde drogy predávať, zasiahli. "Ján si od júla 2018 do 2. októbra zadovažoval psychotropnú látku- pervitín (metemfetamín), ktorú si zadovažoval nielen pre svoju vlastnú potrebu, ale drogu aj distribuoval ďalším konzumentom," uviedla policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. 

"Je to človek, ktorý túto drogu intenzívne rozváža po celom okrese a ďalej," povedal odborník pre liečbu závislosti Marián Daubner. Po tom ako zbadal policajtov v kuklách začal utekať. Muži zákona ho ale dolapili a spacifikovali. To všetko pred očami jeho mamy. Našli u neho to, čo hľadali – pervitín. "Podľa predbežných výsledkov zaistené množstvo pervitínu (metamfetamínu) zodpovedá minimálne 140 bežným dávkam drogy," dodala Antalová. 

Vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti. Sudkyňa okresného súdu v Prievidzi ho poslala do vyšetrovacej väzby. Podľa informácií TV JOJ z prostredia súdu mu priťažilo aj to, že bol v podmienke. "Jánovi hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov," povedala Antalová. "Ja by som nedal 10, ale 15 , lebo on tú drogu rozváža, ničí životy, je to vrah ľudí," povedal Daubner. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy