Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
25-tonový náklad skončil v jarku. Na vine je únava
Zdielať na

25-tonový náklad skončil v jarku. Na vine je únava

RUŽOMBEROK / V skorých ranných hodinách havaroval neďaleko Ružomberka kamión plne naložený sójovým krmivom pre zvieratá. Vodič dostal zrejme mikrospánok a zišiel mimo cesty. Náves sa prevrátil a celý 25-tonový náklad sa z neho vysypal.

K nehode došlo pred štvrtou hodinou ráno, pred Ružomberkom v smere od Donovál. S nákladom sójového krmiva išiel český kamionista zo Slovinska do Liptovského Mikuláša. Pár kilometrov pred cieľom ho zrejme zmohla únava a zišiel mimo cesty. 

​​Kamión sa prevrátil na bok, pričom sa mu z návesu vysypal 25-tonový náklad. "Po príchode na miesto nehody bol vodič kamióna mimo vozidla. Kamión bol prevrátený mimo cesty a z návesu bol vysypaný celý náklad krmiva. vytekali prevádzkové kvapaliny, ktoré sme prečerpávali do sudov," opísal situáciu Vladimír Kačník, veliteľ zásahu HaZZ Ružomberok. 

Vodič sa pri nehode nezranil, policajti mu na mieste uložili pokutu. "25-ročného vodiča podrobili na mieste policajti dychovej skúške s negatívny výsledkom. Za spôsobenie dopravnej nehody mu uložili pokutu 300 eur," upresnila Jana Balogová. hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Kamión začali vyťahovať späť na cestu dnes dopoludnia, najskôr však z návesu pomocou traktora povyvážali všetko krmivo. "Na vyslobodenie vozidla sme potrebovali dva kusy techniky, nakoľko cesta je veľmi frekventovaná a nechceli sme náves s ťahačom poškodiť," dodal Peter Slobodník z odťahovej služby. Počas vyťahovania policajti úsek úplne uzavreli. Cestu sprejazdnili krátko pred 10:00. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy