Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kto stojí za vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej?
Zdielať na

Kto stojí za vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej?

BRATISLAVA / Hoci polícia už má štvoricu obvinených z úkladnej vraždy za mrežami, kto bol na začiatku reťazca a hlavným objednávateľom, nie je nateraz známe. Polícia aj prokuratúra však hovorí o tom, že vyšetrovanie pokračuje a je preto možné, že čoskoro obvinia niekoho ďalšieho.

Ohavná vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej má svojich pravdepodobných páchateľov. Kto mal však záujem bezprecedentnú popravu vykonať?

​Peniaze mala zaplatiť Alena z Komárna, ktorú určili ako objednávateľku vraždy. No prokuratúra jedným dychom dodáva, že ona zrejme nebola tým, kto mal o smrť novinára záujem. "Je pravdepodobnosť, veľmi vysoká, že práve ona vyplatila tie peniaze. Ale odkiaľ tie peniaze mala, to je ďalšia otázka," povedal dozorujúci prokurátor. 

Skladačka vraždy

Kuciak písal o prepojení talianskej mafie na slovenskú vládu. Ale aj o daňových podvodoch takzvaných našich ľudí. Prokuratúra pred časom informovala, že vražda určite súvisí s novinárovou prácou a momentálne pracujú s dvoma verziami. "Táto práca nekončí, táto práca bude musieť ďalej pokračovať, aby sme sa dostali ďalej a vyskladali celú tú skladačku tú mozaiku ktorá sa stala," informoval policajný prezident Milan Lučanský.

"Máme pripravené nejaké ďalšie úkony, ktoré chceme realizovať, tak to má vysokú pravdepodobnosť, že dôjde k ďalším obvineniam," dodal generálny prokurátor Jaromír Čižnár. 

Vyšetrovanie pokračuje

"Samozrejme, že to vyšetrovanie prebieha. Nezostane to len v tej polohe, v ktorej sme momentálne. Ale kam to povedie, akým spôsobom a aký bude výsledok je momentálne predčasné hovoriť," uviedol prokurátor. 

Alena z Komárna mala podľa medializovaných informácií pracovať ako tlmočníčka pre Mariána Kočnera. Ten má byť podľa exmanžela obvinenej dokonca krstný otec jej dieťaťa. A bol to práve Kočner, ktorý sa Kuciakovi v minulosti vyhrážal. Kočner momentálne sedí vo väzbe pre kauzu zmenky.

Advokát Kočnera

Televízia JOJ sa spojila s advokátom Michalom Mandzákom, ktorý zastupuje podnikateľa Kočnera v kauze zmenky. Ten pre TV JOJ uviedol, že nemá vedomosť o tom, že by aktuálne s jeho klientom boli robené úkony súvisiace s momentálnym dianím v prípade vraždy Jána Kuciaka. "Nemám žiadnu vedomosť, že by v prípade vraždy vykonávali nejaké procesné úkony s mojim klientom a ja osobne to považujem za vysoko nepravdepodobné," uviedol. Kočner sa mu od piatka z ústavu na výkon väzby neozval. Pripisuje to zrejme k technickému problému. 

"Zatiaľ my sa osobou pána Kočnera priamo ako prípadným objednávateľom alebo ako by sme to chceli prezentovať sa nevyjadrujeme. Teraz neriešime pána Kočnera. My zatiaľ riešime týchto štyroch obvinených. Potom sa budeme zaoberať tými osobami, na ktoré sa príde a ktoré budeme môcť jednoznačne identifikovať, že boli objednávatelia. Takže takéto otázky sú podľa mňa predčasné," povedal vyhýbavo prokurátor. Prokurátúra tiež informovala, že medzinárodný vyšetrovací tím pokračuje vo svojej práci.

Situáciu stále sledujeme ONLINE: 

​Generálny prokurátor spolu s policajným prezidentom, dozorujúcimi prokrátormi a šéfom NAKA na tlačovke prezradili informácie k vyšetrovaniu vraždy Jána Kuciaka. Podľa ich zistení za vraždu zaplatili minimálne 70 tisíc eur, pritom obeťou mal byť iba novinár. Jeho priateľka Martina Kušnírová bola "v zlom čase na zlom mieste"Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy