Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Polícia zverejnila prvé video z mimoriadneho zásahu
Zdielať na

VIDEO: Polícia zverejnila prvé video z mimoriadneho zásahu

BRATISLAVA / Polícia zverejnila prvé video z prípravy razie, ktorú vykonala v noci zo stredy na štvrtok na juhu Slovenska. Výsledkom bolo osem zadržaných osôb, ktorí by mohli byť podozrivý v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Padli už aj prvé obvinenia.

Razia, ktorá začala už v noci okolo 04:00 ráno v Kolárove, si vyžiadala účasť 55 elitných kukláčov. Polícia v piatok zverejnila prvé video z prípravy tejto akcie, ako aj samotný zásah.

Výsledkom akcie bolo zadržanie a vypočutie ôsmich osôb. Podľa slov generálne prokuratúry už padli aj prvé obvinenia. "Môžeme potvrdiť, že počas včerajšej policajnej akcie bolo so súhlasom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zadržaných 8 podozrivých osôb. Po ich vypočutí bolo 5 osôb zo zadržania prepustených a 3 osobám (T. S, M. M., Z. A.) bolo vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. V aktuálnom štádiu prípravného konania vyšetrovateľ  Policajného zboru SR vykonáva úkony s obvinenými a na ich základe spracuje podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. Ďalšie informácie nie je možné aktuálne poskytnúť," informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. 

​Podľa informácií, ktoré uviedol Denník N ako prvý, razia mala súvis s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky. Tých zastrelili v ich dome vo Veľkej Mači 21. februára 2018. Túto informáciu potvrdil v piatok aj právny zástupca rodiny Kuciakových Daniel Lipšic. Situáciu po razii v Kolárove sledujeme ONLINE:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy