Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ohlásil sa Miroslav z policajného identikitu: S vraždou nič nemám, ani neviem, kde ten dom je
Zdielať na

Ohlásil sa Miroslav z policajného identikitu: S vraždou nič nemám, ani neviem, kde ten dom je

BRATISLAVA / Vyšetrovací tím v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v poslednom období najviac zamestnávajú informácie, ktoré sa vynárajú po zverejnení identikitu muža, ktorý by mal mať dôležité informácie. Denníku Nový Čas sa ozval Miroslav Č., muž, ktorého exkolega označila za muža z identikitu zverejneného špeciálnou prokuratúrou. Miroslav odmieta, že by mal s vraždou niečo spoločné.

Vyšetrovací tím vo veci úkladnej vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice teraz zrejme najviac zamestnáva identikit muža, ktorý by v tomto prípade mal mať dôležité informácie. Počas posledných dní im totiž malo pribudnúť viacero informácií, ktoré podľa policajného prezidenta aktívne preverujú. "Ozvalo sa nám viacero občanov, ktorí ho poznali v identikite. Prebehli štandardné výsluchy, úkony, preverujú sa alibi teraz tých ľudí, kde sa v čase skutku nachádzali. Kde pôsobia, čo robili," uviedol policajný prezident Milan Lučanský. 

Slovenský vyšetrovací tím teraz na stotožnenie muža nevyhnutne potrebuje pomoc českých kolegov. Začne totiž proces dožiadania. "V súčasnosti v rámci Európskej únie je tá flexibilita veľmi vysoká a je tam možnosť veľmi rýchlej operatívnej spolupráce," povedal advokát rodičov Jána Kuciaka Daniel Lipšic.

Mužom na identikite má byť ale Miroslav Č., ktorý z Veľkej Mače odišiel do Ostravy za prácou murára. Na polícii sa mal prihlásiť sám a spojitosť s vraždou Jána má odmietať. Celý deň sa nám s ním nepodarilo spojiť, pretože mal vypnutý telefón. Jeho stará mama ale tvrdí, že problémy so zákonom nemal. "Doteraz nemal nič. Slušný chlapec, lebo on je dobre vychovaný," uviedla Miroslavova stará mama. 

Miroslav pre Nový Čas uviedol, že sa len nedávno presťahoval do Ostravy a netuší, prečo sa po ňom spustilo pátranie. Z toho, že sa jeho tvár objavila v médiách bol v šoku on aj jeho rodina. "Ja s tým nič nemám. V piatok som začal volať policajtom, oni si zobrali moje číslo a všetko, ale zatiaľ sa mi ešte nikto neozval," uviedol pre denník Miroslav. "By sa malo postupovať, čo najrýchlejšie, pretože keď je niekto na identikite a sa spozná, tak môže v ňom to vyvolať určitú paniku. Ja som presvedčená, že polícia si zaobstaráva všetky skutočnosti smerujúce k tej osobe, aby vedela vyhodnotiť aj riziko," uviedla pre TV JOJ expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

 Miroslav podľa svojich slov netuší ako by jeho svedectvo mohlo polícii pomôcť pri vyšetrovaní vraždy. Tvrdí, že Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú nikdy nevidel. "Ja ani neviem, kde ten dom je, neviem ani na akej ulici to bolo," povedal. 

V prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa v sobotu objavil svedok, ktorý tvrdí, že pozná muža, ktorého identikit zverejnil dozorujúci prokurátor z Úradu špeciálnej prokuratúry v Pezinku. Spoznal v ňom svojho bývalého kolegu, ktorý mal žiť vo Veľkej Mači v čase, keď tam žila aj zavraždená dvojica. O mužovi sa rozhodol vypovedať na polícii, ktorá má jeho svedectvo podrobne skúmať. S informáciou o ňom prišiel Nový Čas"Bol som najprv v Sládkovičove. Večer ma brali na obvodné oddelenie, tam som mal výsluch. Vypočúvali ma tri a pol až štyri hodiny. Prišla tam vyšetrovateľka z Galanty, zisťovali totožnosť toho pána. Toho našli asi po hodine a pol, volá sa Miroslav Č. a pochádza od Popradu,“ povedal o výsluchu Marek. Ešte v ten večer ho podľa jeho slov policajti zobrali na miesto vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Podľa neho sa s Miroslavom Č. spoznali počas tohto leta v práci. Spolu robili murárov na stavbe v Trnave. Zaujímavé je, že obaja bývali v tom čase vo Veľkej Mači takisto ako Ján Kuciak a Martina Kušnírová. Marek si na Miroslava spomína ako na utiahnutého človeka, ktorý sa s kolegami na stavbe veľmi nerozprával, no keď mal dobrú náladu, prezradil o sebe, že má za sebou zápasy v klietke. Podľa informácií denníka sa mal medzi robotníkmi zmieniť aj o tom, že pozná rodinu Vadalovcov, ktorá bola spomínaná aj v poslednom Kuciakovom článku. Susedia potvrdili, že tam býval v podnájme aj s rodinou asi rok. Naposledy ho videli pred vyše dvomi týždňami. "Odišiel niekde do Ostravy aj s rodinou. Ich tu bývalo v dome viac, často tu mali početnú skupinu ľudí,“ povedala susedka. 

Pozrite si tlačovú konferenciu, na ktorej zverejnili identikit muža.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy